Riblja jela Jadrana postala su poznata ne samo unutar granica naše države nego i šire. Naime radi se o pravim vrhunskim specijalitetima koje imamo priliku probati u svim malo boljim …
List
Riba list ima izrazito čvrsto i bijelo meso s malo kostiju, što je čini jednom od najtraženijih riba, a europska kuhinja obiluje receptima za pripremu ove ribe. List je popularnost stekao …
Recept za najukusniju paštetu od tune
Kad god netko spomene tunu, velik broj nas sjeti se čuvene paštete koju je vjerojatno najjednostavnije spremiti kad malo usporedimo sa drugim jelima. Radi se o finom i ukusnom receptu koji …
Kuhinja otoka Hvara
Hvarska kuhinja temelji se na zdravoj, pretežito kuhanoj i laganoj hrani začinjenom domaćim djevičanskim maslinovim uljem. Stoljetna gastronomska tradicija i autentičnost uvrstila je otok …
Losos
Losos (lat. Salmoniformes) je riba koja uglavnom naseljava područja sjeverne polutke. Najviše ih nalazimo i u skandinavskim zemljama te na sjevernom dijelu SAD-a. Život lososa je zanimljiv …
Rižoto od liganja
Kad pričamo o morskim plodovima, tada pričamo o velikom broju vrhunskih recepata od kojih teško izdvojiti onaj najbolji, jer prije svega mislimo na raznovrsna jela od kojih svako ima svog …
Umak od tune
Gladni ste, a ne želite pripremati ništa za što vam treba barem sat vremena. Imamo savjet. Naime već duže vrijeme se možemo susresti sa velikim brojem recepata koji se vrte oko jedne …
Bakalar s krumpirom
Bakalar danas svi poznajemo kao ribu koja se poslužuje na Badnjak i koja prije svega zahtijeva određen način spremanja, odnosno dosta truda i veliko znanje. Možemo slobodno reći kako je …
Pašticada od tune
Da tunu ne moramo samo jesti kao paštetu, dokazuje i jelo poznatije kao pašticada koja se već duže vremena sprema kao tradicionalno jelo na obali. Radi se o zaista zanimljivoj kombinaciji …
Pržnene lignje
Lignje kao dio bogatstva morskih plodova posebno su popularne u raznim restoranima, ali isto tako i privatnim kućama. Naime ne mislimo kako su samo popularne među primorskim stanovnicima …