Kad god netko spomene tunu, velik broj nas sjeti se čuvene paštete koju je vjerojatno najjednostavnije spremiti kad malo usporedimo sa drugim jelima. Radi se o finom i ukusnom receptu koji očarava svojom jednostavnošću.
Pašteta je svakako najzahvalnija kod posluživanja na male šnite kruha, kada želite dočekati goste koji su vam se nenadano najavili.
Dakle kao što smo rekla, radi se o jelu koje je jednostavno za pripremiti, a za one koji vole tunu to bi moglo postati jelo koje će se često viđati na stolu.
Danas vam donosim recept za izradu najukusnije paštete od tune tako da sa mnom možete uživati u namazu koji će zadovoljiti sva gastronomska nepca.
Recept za paštetu od tune:
Sastojci:
- Tuna (ja sam koristila domaću tunu koja je prethodno pečena)
- 2-3 krastavaca
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 žličice senfa
- 20 g margarina
- Malo soli
- Malo papra
- 2 slana inćuna
- Sok od pola limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Tunu je potrebno očistiti od kosti i odstraniti tamniji dio mesa.
- Zatim naribajte češnjak i krastavac pa dodajte sve ostale sastojke.
- Ubacite u blender ili sa ručnim mikserom izradite sve dok ne dobijete kompaktnu kremastu masu.
- Ako nemate domaće tune, naravno, možete koristiti onu iz konzerve i preporučujem Rio Mare tunu.
- Uz nju ispecite lepinju, foccacicu ili neku vrstu pogače i uživajte!
U slast!!
Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.