• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Rižoto od liganja
Rižoto od liganja, Foto: Olga Lipatova/Shutterstock

Rižoto od liganja

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Kad pričamo o morskim plodovima, tada pričamo o velikom broju vrhunskih recepata od kojih teško izdvojiti onaj najbolji, jer prije svega mislimo na raznovrsna jela od kojih svako ima svog obožavatelja koji smatra kako je upravo ta kombinacija najbolja.

Rižoto od liganja, Foto: Olga Lipatova/Shutterstock

Više smo se puta mogli uvjeriti u vrhunske specijalitete koje spremaju naši kuhari, a čija jela oduševljavaju sve one koji se zapute prema našoj obali. Među ta jela možemo ubrojiti i čuveni rižoto od lignji, koji svakako ima svoj klub obožavatelja. Naime radi se o specijalitetu koji se sprema već neko vrijeme, a koji svaki put priušti pravo zadovoljstvo za naše nepce.

Rižoto od liganja:

  • 3 dag maslaca
  • sol
  • papar
  • 0,5 dcl vina
  • 8 dag ribanog sira
  • 6 dl ribljeg temeljca
  • 4 dag skuhane rajčice
  • 35 dag riže
  • 70 dag lignji
  • 8 dag crvenog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja

Prvo morate uzeti lignje, očistiti ih te odrezati na komadiće, gdje ćete onda dodati sol, papar, luk i celer koje ste prethodno naribali. Pritom dolijete vino i pirjate dok smjesa ne omekša nakon čega je dobro dodati rižu, maslac, skuhanu rajčicu što sve treba popirjati s temeljcem.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Muffini, jednostavan desert

Ljubitelj ste slatkog, a niste zainteresirani za spremanje kompliciranih kolača, savjetujemo vam da pokušate s malo jednostavnijim kombinacijama. Među te kombinacije možemo uključiti i muffine koji su jedni od …

Toffifee keksi

Zabavni i ukusni Toffifee keksi

Ako ovog Božića želite napraviti nešto malo drugačije keksiće, a koji će posebno oduševiti najmanje onda imam nešto cool za vas. Koliko god volimo klasike poput vanilin kiflica, linzera i medenjaka ponekad je baš fora …

Prethodna objava: « Praline
Sljedeća objava: Šunka u tijestu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.