• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Rižoto od liganja
Rižoto od liganja, Foto: Olga Lipatova/Shutterstock

Rižoto od liganja

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Kad pričamo o morskim plodovima, tada pričamo o velikom broju vrhunskih recepata od kojih teško izdvojiti onaj najbolji, jer prije svega mislimo na raznovrsna jela od kojih svako ima svog obožavatelja koji smatra kako je upravo ta kombinacija najbolja.

Rižoto od liganja, Foto: Olga Lipatova/Shutterstock

Više smo se puta mogli uvjeriti u vrhunske specijalitete koje spremaju naši kuhari, a čija jela oduševljavaju sve one koji se zapute prema našoj obali. Među ta jela možemo ubrojiti i čuveni rižoto od lignji, koji svakako ima svoj klub obožavatelja. Naime radi se o specijalitetu koji se sprema već neko vrijeme, a koji svaki put priušti pravo zadovoljstvo za naše nepce.

Rižoto od liganja:

  • 3 dag maslaca
  • sol
  • papar
  • 0,5 dcl vina
  • 8 dag ribanog sira
  • 6 dl ribljeg temeljca
  • 4 dag skuhane rajčice
  • 35 dag riže
  • 70 dag lignji
  • 8 dag crvenog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja

Prvo morate uzeti lignje, očistiti ih te odrezati na komadiće, gdje ćete onda dodati sol, papar, luk i celer koje ste prethodno naribali. Pritom dolijete vino i pirjate dok smjesa ne omekša nakon čega je dobro dodati rižu, maslac, skuhanu rajčicu što sve treba popirjati s temeljcem.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Božićni kuglof

Kuglof je s vremenom postao jedan od onih kolača koji predstavljaju nezaobilazni desert na stolu tijekom blagdana. Možemo slobodno reći kako je postao simbolom raznih svečanosti kada smo htjeli ostaviti dojam koliko na …

Schwarzwald torta koja izaziva oduševljenje

Sigurno je velik broj vas čuo za ovaj poznati desert koji nas svaki put iznova oduševi, jer ako volite voćni tip kolača tada je ovo zasigurno dobitna kombinacija. Samo ime torte došlo je od jedne od najpoznatijih …

klasični biskvit

Recept za klasični biskvit s kojim ne možete pogriješiti

Pečenje kolača ili torte ponekad zna biti prava znanost, a jedan od prvih koraka tog procesa je izrada biskvita. Biskvit je osnova svakog kolača ili torte i on mora biti kompaktan, sočan i mekan. Kako bi se to postiglo, …

Prethodna objava: « Praline
Sljedeća objava: Šunka u tijestu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.