• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pržnene lignje
Pržene lignje, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Pržnene lignje

Objavljeno: 22.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Lignje kao dio bogatstva morskih plodova posebno su popularne u raznim restoranima, ali isto tako i privatnim kućama. Naime ne mislimo kako su samo popularne među primorskim stanovnicima nego i među kontinentalcima, koji su se jednostavno pomamili za ovom morskom delicijom.

Pržene lignje, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Lignje se kao što ste već mogli naučiti do sada, mogu spremiti na nekoliko načina. Sve naravno ovisi o tome što vi točno volite, odnosno koji vam stil najbolje leži. Velik dio ljudi voli upravo pržene lignje koje se obično poslužuju uz pečene krumpiriće te fini tartar umak.

Naravno da ako želite jesti pržene lignje ne morate ići u restoran. To možete i u svoja četri zida. Dakle ako se odlučite za spremanje ovog jela tada ćemo vam dati par smjernica kako napraviti pržene lignje i ponovno osjetiti miris mora i ljetne čarolije.

Pržene lignje:

  • sol
  • papar
  • 800 g lignji
  • peršin
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • malo začina po volji
  • 4 režnja češnjaka

Prvo uzmete lignje i dobro ih očistite i operete nakon čega pouljite sa maslinovim uljem i čekate da odstoje neko vrijeme. Zatim ih pospete raznim začinima te nasjeckanim peršinom, soli i paprom. Posudu stavite na vatru i krenete lagano pržiti dok lignje ne omekšaju. Nakon toga nastaviti pržiti lignje oko pola sata.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Jogurt, namirnica bogata proteinima

Jogurt je mliječni proizvod koji se dobiva prirodnim putem, pasterizacijom mlijeka u kojoj mliječni šećer prelazi u mliječnu kiselinu. Danas se ovaj kemijski proces najviše koristi u prehrambenoj industriji koja je …

Pavlova torta – hrskavi desert s jagodama

Kada jednom probate pavlovu tortu, osvojit će vas s raskoši okusa i tekstura. Istovremeno je slatka i kisela, zasitna i osvježavajuća, mekana i hrskava. Pavlova se zato čini kompliciranom tortom, a zapravo je jedna od …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

Prethodna objava: « Punjena pureća prsa
Sljedeća objava: Fini umak »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.