Lignje kao dio bogatstva morskih plodova posebno su popularne u raznim restoranima, ali isto tako i privatnim kućama. Naime ne mislimo kako su samo popularne među primorskim stanovnicima nego i među kontinentalcima, koji su se jednostavno pomamili za ovom morskom delicijom.

Lignje se kao što ste već mogli naučiti do sada, mogu spremiti na nekoliko načina. Sve naravno ovisi o tome što vi točno volite, odnosno koji vam stil najbolje leži. Velik dio ljudi voli upravo pržene lignje koje se obično poslužuju uz pečene krumpiriće te fini tartar umak.
Naravno da ako želite jesti pržene lignje ne morate ići u restoran. To možete i u svoja četri zida. Dakle ako se odlučite za spremanje ovog jela tada ćemo vam dati par smjernica kako napraviti pržene lignje i ponovno osjetiti miris mora i ljetne čarolije.
Pržene lignje:
- sol
- papar
- 800 g lignji
- peršin
- 2 žlice maslinovog ulja
- malo začina po volji
- 4 režnja češnjaka
Prvo uzmete lignje i dobro ih očistite i operete nakon čega pouljite sa maslinovim uljem i čekate da odstoje neko vrijeme. Zatim ih pospete raznim začinima te nasjeckanim peršinom, soli i paprom. Posudu stavite na vatru i krenete lagano pržiti dok lignje ne omekšaju. Nakon toga nastaviti pržiti lignje oko pola sata.