• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pržnene lignje
Pržene lignje, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Pržnene lignje

Objavljeno: 22.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Lignje kao dio bogatstva morskih plodova posebno su popularne u raznim restoranima, ali isto tako i privatnim kućama. Naime ne mislimo kako su samo popularne među primorskim stanovnicima nego i među kontinentalcima, koji su se jednostavno pomamili za ovom morskom delicijom.

Pržene lignje, Foto: Ramon grosso dolarea/Shutterstock

Lignje se kao što ste već mogli naučiti do sada, mogu spremiti na nekoliko načina. Sve naravno ovisi o tome što vi točno volite, odnosno koji vam stil najbolje leži. Velik dio ljudi voli upravo pržene lignje koje se obično poslužuju uz pečene krumpiriće te fini tartar umak.

Naravno da ako želite jesti pržene lignje ne morate ići u restoran. To možete i u svoja četri zida. Dakle ako se odlučite za spremanje ovog jela tada ćemo vam dati par smjernica kako napraviti pržene lignje i ponovno osjetiti miris mora i ljetne čarolije.

Pržene lignje:

  • sol
  • papar
  • 800 g lignji
  • peršin
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • malo začina po volji
  • 4 režnja češnjaka

Prvo uzmete lignje i dobro ih očistite i operete nakon čega pouljite sa maslinovim uljem i čekate da odstoje neko vrijeme. Zatim ih pospete raznim začinima te nasjeckanim peršinom, soli i paprom. Posudu stavite na vatru i krenete lagano pržiti dok lignje ne omekšaju. Nakon toga nastaviti pržiti lignje oko pola sata.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više! Recept za domaću …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen …

banana split

Banana split

Banana split jedna je od onih slastica koje svi pokušaju napraviti čim za nju saznaju. Vrlo je jednostavan desert, gotov u trenu, lijepo izgleda i imate osjećaj da ste pojeli i voćku, a ne samo sladoled. Može se raditi …

Prethodna objava: « Punjena pureća prsa
Sljedeća objava: Fini umak »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.