• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pašticada od tune
Pašticada od tune, Foto: gmesru/Flickr

Pašticada od tune

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Da tunu ne moramo samo jesti kao paštetu, dokazuje i jelo poznatije kao pašticada koja se već duže vremena sprema kao tradicionalno jelo na obali. Radi se o zaista zanimljivoj kombinaciji okusa i različitih boja koje možete naći svom tanjuru.

Pašticada od tune, Foto: gmesru/Flickr

Dakle za pašticadom ne morate posegnuti sve do obale, ili naravno prvog obližnjeg restorana nego možete ovo jelo pripremiti kod kuće u svoja četri zida. Osim potrebnih sastojaka za pašticadu vam je potrebno malo dobre volje i prije svega želja da napravite nešto novo i ukusno.

Pašticada od tune:

  • 2 dl maslinovog ulja
  • 70 dag tune
  • 5 režnja češnjaka
  • 1 žlica šećera
  • sol
  • papar
  • 2 žlice brašna
  • 3 dl crnog vina
  • 1 dl vinskog octa

Prvo što trebate napraviti je oprati ribu, posušiti i narezati na odreske, koj ćete potom uvaljati u brašno te popržiti na zagrijanom ulju. Nakon toga posložit ćete ih u prikladnu posudu, posuti narezanim češnjakom, zaliti uljem i octom te popapriti.

Nastavite dalje  na laganoj vatri pirjati uz dodavanje zašećerenog vina. Gotovu pašticadu možete poslužiti uz žgance.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Jogurt, namirnica bogata proteinima

Jogurt je mliječni proizvod koji se dobiva prirodnim putem, pasterizacijom mlijeka u kojoj mliječni šećer prelazi u mliječnu kiselinu. Danas se ovaj kemijski proces najviše koristi u prehrambenoj industriji koja je …

Parfe od marelica

Pod nazivom parfe mislimo na kremu od tučenog vrhnja sa zaslađenim jajima kojoj se može dodavati razno voće, orašasti plodovi, začini i čokolada. Obzirom da su napravljeni od kremastih materijala, parfe kocke se …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

Prethodna objava: « Okus iz bakine kuhinje: Slatki kupus
Sljedeća objava: Recept za tortilje tortilja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.