Da tunu ne moramo samo jesti kao paštetu, dokazuje i jelo poznatije kao pašticada koja se već duže vremena sprema kao tradicionalno jelo na obali. Radi se o zaista zanimljivoj kombinaciji okusa i različitih boja koje možete naći svom tanjuru.
Dakle za pašticadom ne morate posegnuti sve do obale, ili naravno prvog obližnjeg restorana nego možete ovo jelo pripremiti kod kuće u svoja četri zida. Osim potrebnih sastojaka za pašticadu vam je potrebno malo dobre volje i prije svega želja da napravite nešto novo i ukusno.
Pašticada od tune:
- 2 dl maslinovog ulja
- 70 dag tune
- 5 režnja češnjaka
- 1 žlica šećera
- sol
- papar
- 2 žlice brašna
- 3 dl crnog vina
- 1 dl vinskog octa
Prvo što trebate napraviti je oprati ribu, posušiti i narezati na odreske, koj ćete potom uvaljati u brašno te popržiti na zagrijanom ulju. Nakon toga posložit ćete ih u prikladnu posudu, posuti narezanim češnjakom, zaliti uljem i octom te popapriti.
Nastavite dalje na laganoj vatri pirjati uz dodavanje zašećerenog vina. Gotovu pašticadu možete poslužiti uz žgance.