Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, ali bogati su okusom. Njihova kremasta struktura, optočena čokoladom, kakaom ili mljevenim orašastim plodovima zagarantirano će vam pružiti punoću okusa čokolade. Ako želite svoje goste iznenaditi nečim čokoladnim bacite se na izradu ovih čokoladnih divotica!
Recept za čokoladni truffles
Sastojci
- 300 g čokolade sa 60% kakaa
- 2 dl slatkog vrhnja
- 40 gr maslaca
Priprema
- Čokoladu natrgati na komadiće i rastopiti na pari.
- Slatko vrhnje zagrijati do vrenja, izliti po čokoladi i snažno promiješati.
- Dodati maslac narezan na kockice.
- Izliti u plitku posudu prekrivenu papirom za pečenje i ostaviti u hladnjaku min 12 sati.
- Smjesu izvaditi iz hladnjaka, narezati na kockice i rukama oblikovati kuglice.
Mogu se odmah uvaljati u kakao, ali ja sam ih odlučila umočiti u čokoladnu glazuru pa sam ih nakon oblikovanja ostavila u hladnjaku jos sat vremena kako se ne bi rastopile u toploj glazuri. To je to. U slast!
Moje je ime Anamarija. Po struci sam bacc.med.tech., ali zapravo sam najsretnija kada mogu uniformu zamijeniti pregačom. Od malena sam u kuhinji, kuham i smišljam nove recepte, a prije par godina sam otkrila fotografiju prema kojoj dijelim istu ljubav. Nadam se da ćete među mojim receptima naći nešto i za sebe.