Gastronomija.hr je iz običnog food portala iskoračila u novo stoljeće i postala pr(a)va online zajednica iskusnih food blogera(ica). Ako vam nedostaje inspiracije za kuhanje ili želite isprobati nove i originalne recepte, na pravom ste mjestu! Kuhanje s našim food blogeri(ca)ma i isprobavanje njihovih provjerenih recepata, pružit će vam zadovoljstvo i užitak te biti vjetar u leđa za daljnje kulinarsko usavršavanje.
Glavna urednica
Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice sam prihvatila s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.
Kolumnisti
Moje ime je Martina. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih neobičnih recepata i namirnica.
Ja sam Anamarija, autorica gastro bloga “Srce od čokolade”. Od malih nogu počela sam se “motati” mami oko lonaca a kolače i jednostavna jela počela sam pripremati još u osnovnoj školi. Uz mamu, baku i nonnu zavoljela sam istarsku, mediteransku i talijansku kuhinju. Najviše volim pripremati razne slastice a posebno one sa puno čokolade jer kod mene sve započinje i završava čokoladom.
Ja sam Andrea Krivak/Geeketa, veliki sam zaljubljenik u kulinarstvo, dobru hranu i certificirani nutricionist. Za sebe volim reći da sam gastro geek jer sam entuzijast oko pripreme hrane, kupovine namirnica, istraživanja i planiranja obroka, istraživanja porijekla i kvalitete hrane. Posebice me zanimaju namirnice iz nutricionističke perspektive, te zalazim “dublje” u analizu i utjecaj na organizam, um i tijelo.
Moje ime je Antoaneta. Volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme.
Moje ime je Bojana i mama sam 2 dječaka – blizanca od 3 godine. Oni me svojim turbo dizel tempom uče strpljenju, fleksibilnosti i zavidnim pregovaračko-diplomatskim sposobnostima. Počela sam bilježiti svoje recepte i fotografije. Sve se spojilo u jedno – od pripreme hrane, prezentacije do fotografiranja i moje ljubavi prema estetskom i kreativnom izričaju. Uživajte u finim i zdravim papicama!
Ja sam Darko! Stekao sam puno kulinarskih vještina radeći kao kuhar, duže od dvadeset godina u prestižnom zagrebačkom hotelu, koje bih sada želio podijeliti s vama. Jako volim azijsku kuhinju. Sve je počelo putovanjem u Japan, a kasnije se nastavilo jugoistočnom Azijom. Velika strast (ili porok! :-)) su mi slatka jela – od dekadentne čokolade do zdravih voćnih deserata! Za svoje recepte pokušavam koristiti lokalno uzgojene namirnice.
Ja sam Helena Jakoliš, savjetnica zdrave prehrane i mlada autorica kuharice Zdravo i slasno bez glutena. Ujedno sam i autorica istoimenoga bloga i strastvena zaljubljenica u dobru fotografiju. Svoju ljubav prema pravoj, izvornoj i nutritivnoj prehrani provodim i na svom radnom mjestu. Misija mi vas je inspirirati i pomoći vam da postignete uravnoteženi stil prehrane pomoću čiste, izvorne i nutritivno bogate hrane.
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. Odlučila sam napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u ovoj blogerskoj avanturi.
Ja sam Ivana. Vukovarka s adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla. Posvetila sam se proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica, a inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo!
Ja sam Klara Marčinko, vlasnica bloga Delicious from my kitchen. Strast za kuhanjem nisam naslijedila, ali spretnost sa začinima i preciznost i predanost u izradi definitivno je naslijeđena od mog oca. On i je krivac za moju zainteresiranost za kuhinju. Sa mnom ćete kuhati tradicionalno i ono manje tradicionalno, ali što god to bilo to će definitivno biti ukusno i bit će poticaj da je vaša obitelj na okupu oko stola, kao što je i moja.
Ja sam Kristina – autorica bloga Pinch of Amour u kojem me vodi ljubav prema ljudima, koju izražavam kroz svoju hranu. Zagorka sam koja obožava slatko, ali ne bježim ni od konkretnih, pogotovo mesnih jela. Kuhanje mi je mentalna terapija, volim istraživati nove recepte i testirati ih na frendovima. Bez brige, vama ću predlagati samo one uspješne varijante. Ako nešto i pođe po zlu, ne brinite – uvijek možete reći da je baš tako trebalo ispasti.
Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!
Ja sam Martina sa bloga La Martina cakes koji je nastao iz moje ljubavi prema kuhinji, posebice slasticama! Od malena, taj se talent odmah vidio. Odlučila sam obilježavati svoje sretne trenutke radeći kolače i dijeliti ih upravo s vama! S vremenom, počela sam pisati i recepte. Najsretnija sam kada dobijem poruke mojih pratitelja u znak zahvale i kad mi kažu kako im je kolač super ispao.
Ja sam Nataša Rajčević, Zadranka sa zagrebačkom adresom. Ljubav prema kuhanju razvila sam još kao mala, kuhanje mi je najdraža vrsta relaksacije i uživam u svakom trenutku. Veliki sam fan egzotičnih, kao i tradicionalnih starih dalmatinskih jela. Svojim receptima pokušavam ljudima približiti vegansku prehranu te im pokazati kako zdrava hrana ne mora biti skupa ni komplicirana a itekako zasitna i ukusna.
Ja sam Nevena, u blogerskim krugovima poznatija kao Mama Drama. Mama sam malom Jakovu i profesionalna gastro blogerica od 2018. godine. Obožavam kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji. Ljubav prema slasticama dogodila se slučajno, kada sam iz dosade napravila svoj prvi kolač i shvatila da želim isprobavati različite recepte i spajati nespojivo. Svaki slodoban trenutak koristim za izradu kolača i torti.
Moje ime je Petra, a ovo je moj mali kutak svih onih tema koje me čine sretnom. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana. Volim kreativnost pa je to i razlog da se bavim marketingom u kojem je kreativnost i dinamičnost na prvom mjestu. Volim pisati, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli, volim putovati i istraživati restorane. Kod kuće, kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju i opuštam se.
Moje ime je Sandra. Rođena sam i živim u Zagrebu, na prekrasnim obroncima Zagrebačke gore. Najveća strast mi je izrada kolača i torti, osmišljavanje i isprobavanje novih recepata. Veselim se što ćemo se družiti uz moje recepte, nadam se da ću vas inspirirati da u ovom gotovanskom svijetu ne kupujete kolače, već da zasučete rukave, osjetite fino brašno pod prstima i mirisne začine u nosu. Što još čekamo? Izaberite recept i počnimo peći!
Ja sam Vedrana Orlović, rođena u Zagrebu, gdje radim i guštam u kreiranju i fotografiranju jela s domaćim kefirom. S obzirom na to da sam intolerantna na gluten i laktozu namirnice biram pažljivo. Dok sam “istraživala” koje mi namirnice odgovaraju, otkrila sam domaći kefir. To je bila ljubav na prvi okus. Odlučila sam podjeliti svoja iskustva i saznanja. Tako je nastao Kefirolicious, sve o domaćem kefiru uz slasne recepte.
Voditelj projekta
Ja sam Filip, idejni začetnik i pokretač portala Gastronomija.hr. Internet poslovanjem i digitalnim marketingom bavim se već duže od 15 godina. Kada se ne bavim time, obožavam dobro jesti. Tako nekako je i došlo do svega ovoga. Htio sam napraviti mjesto gdje ću moći zakačiti recepte onih jela koja mi se sviđaju. S vremenom, portal je izrastao u pravu gastro zajednicu. Uživajte u pripremanju jela kao što sam i ja uživao u izradi ovog portala!
Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u kreiranju sadržaja za ovaj portal! 🙂