• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Umak od tune

Umak od tune

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Gladni ste, a ne želite pripremati ništa za što vam treba barem sat vremena. Imamo savjet. Naime već duže vrijeme se možemo susresti sa velikim brojem recepata koji se vrte oko jedne namirnice – tune.

Tu možemo ubrojiti čuvenu paštetu od tune te razne umake, koji se jako fino slažu sa pomno odabranom tjesteninom ili finim komadom kruha.

Ako želite spremiti fini umak od tune, možemo vam dati jedan recept koji će vam pomoći da za malo vremena dobijete ukusan obrok.

Sastojci za umak od tune

  • parmezan
  • origano
  • sol
  • papar
  • 1 luk
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 50 ml bijelog vina
  • vegeta
  • 2 režnja češnjaka

Priprema umaka od tune

  1. Nasjeckajte luk na sitno te ga prodinstajte na ulju
  2. Nakon 15 minuta dodajte tunjevinu, koju prije toga treba zgnječiti na sitno
  3. Sve zajedno prodinstajte i dodate pasiranu rajčicu, vegetu, češnjak, sol, papar i origano
  4. Smjesu ostavite na vatri desetak minuta nakon čega dodajte vino i ostavite da se krčka još neko vrijeme

Ovaj umak ljudi najčešće koriste za tjestenina, a mi vam dodatno savjetujemo tjesteninu od špinata.

Foto: Aaron Amat/Shutterstock

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

coca-cola torta

Coca-cola torta

Teško je zamisliti život bez uživanja u pravim poslasticama, koje predstavlju raj za nepce skoro svakog čovjeka. To su slatkiši čije konzumiranje pruža sreću velikom broju pojedinaca, a kako i ne bi kada se radi o …

Recept za najukusnije fritule s jogurtom

Fritule, male mirišljave i ukusne slastice koje su česti način spremanja upravo u Dalmaciji (popularne dalmatinske fritule). Sad, u ovo zimsko vrijeme i vrijeme blagdana sve ih češče možemo naći po adventskim događajima …

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

Prethodna objava: «sok od malina Domaći sok od malina
Sljedeća objava: Punjene palačinke »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.