Gladni ste, a ne želite pripremati ništa za što vam treba barem sat vremena. Imamo savjet. Naime već duže vrijeme se možemo susresti sa velikim brojem recepata koji se vrte oko jedne namirnice – tune.
Tu možemo ubrojiti čuvenu paštetu od tune te razne umake, koji se jako fino slažu sa pomno odabranom tjesteninom ili finim komadom kruha.
Ako želite spremiti fini umak od tune, možemo vam dati jedan recept koji će vam pomoći da za malo vremena dobijete ukusan obrok.
Sastojci za umak od tune
- parmezan
- origano
- sol
- papar
- 1 luk
- 200 ml pasirane rajčice
- 50 ml bijelog vina
- vegeta
- 2 režnja češnjaka
Priprema umaka od tune
- Nasjeckajte luk na sitno te ga prodinstajte na ulju
- Nakon 15 minuta dodajte tunjevinu, koju prije toga treba zgnječiti na sitno
- Sve zajedno prodinstajte i dodate pasiranu rajčicu, vegetu, češnjak, sol, papar i origano
- Smjesu ostavite na vatri desetak minuta nakon čega dodajte vino i ostavite da se krčka još neko vrijeme
Ovaj umak ljudi najčešće koriste za tjestenina, a mi vam dodatno savjetujemo tjesteninu od špinata.
Foto: Aaron Amat/Shutterstock