• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Zdravi snickers

Zdravi snickers

Objavljeno: 30.04.2020. Autor: Ivana Zajačko

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen da, za svaku prigodu, Ivana mora napraviti Snickers.

Postao je razlog zbog kojeg dogovaramo druženja! I dostojan je svake prigode.

Neću puno duljiti s uvodom ovog recepta, samo ću vam reći da uopće nije tako teško i komplicirano kako se čini. Zaista je jednostavno za napraviti, a ja sam se potrudila da vam to sve lijepo i detaljno opišem.

Recept za snickers

snickers presjek

Sastojci za prhko tijesto

  • 100 gr brašna od slanutka
  • 100 gr kokosovog brašna
  • Korica jednog limuna
  • 1/2 naribane tonke (ako imate)
  • 50 gr blanširanih listića badema
  • 1 prašak za pecivo bez glutena
  • 75 gr mljevenog ksilitola
  • 150 gr kokosovog ulja
  • 1 jaje + 1 žumanjak
  • žličicu tekuće vanilije

Priprema prhkog tijesta

Pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte vaniliju i kokosovo ulje sobne temperature. Sve zajedno, rukama, izmješajte u mrvičastu smjesu. Zatim izradite jaje i žumanjak vilicom i umješajte u smjesu. Rukama mijesite dok se svi sastojci ne sjedine i dok ne dobijete kompaktno tijesto koje se ne lijepi za ruke i posudu.

Između 2 papira za pečenje razvaljajte tijesto na otprilike 1 centimetar debljine do veličine pleha u kojoj želite raditi.
Ja koristim kalup 35 x 26 x 5 cm.

snickers priprema tijesta

Prebacite tijesto, s papirom, u pleh, izbodite ga vilicom, stavite na tijesto drugi papir za pečenje na kojeg stavite suhi grah, rižu ili, kao u mom slučaju, suhi slanutak (to je način da vam sredina ostane ravna).

snickers tijesto prije pecenja

Pecite tako nekih 10ak min na 150°C (ventilirajuća pećnica) ili 170°c (obična pećnica). Zatim maknite papir sa grahom (rižom, slanutkom) i pecite jos nekih 7-8 minuta dok lagano ne porumeni.

Pustite da vam se kora ohladi prije nego nja nju stavite karamelu.

Sastojci za karamelu

  • 300 gr slanog prženog kikirikija – napravitei maslac
  • 300 gr datulja bez koštica namočenih u vodi preko noći
  • Cca 1 dl vode u kojoj su se namakale datulje
  • 2 dl (po potrebi) bademovog nezaslađenog mlijeka

Sve smiksati u blenderu do smjese karamele – bademovo mlijeko postepeno dodavati ako je potrebno.

Dodatno

  • 200 gr slanog prženog kikirikija

Na tijesto izliti karamelu, poravnati i 200 gr slanog prženog kikirikija utisnuti rukama u karamelu. Staviti u zamrzivač da se stisne.

Izvaditi iz zamrzivača, rezati na veličine snickersa (ako ga ne možete izrezati, pustite ga da se malo ugrije na sobnoj temperaturi) i vratite nazad u zamrzivač.

Sastojci za glazuru

  • 500 gr otopljene tamne čokolade sa 2 žlice kokosovog ulja (za sjaj)

Priprema glazure

Izvadite snickerse iz zamrzivača, čačkalicom zabodite u karamelu i uvaljajte u otopljenu čokoladu.

Da bi vam čokolada na snickersu bila tanka i hrskava, nakon što umočite u čokoladu brzo “otpušite” višak čokolade

Redajte snickerse na tacnu obloženu papirom za pečenje da vam se ne zalijepe za tacnu dok se ne ohlade. Ohladite ih u hladnjaku.

Čačkalice izvadite odmah nakon što snickers stavite na tacnu, tako da ju lagano zavrtite i izvadite.

To je to! Imate savršeno zdravi snickers u kojem će svi uživati. U slast!

Ivana Zajačko
Ivana Zajačko

Ja sam Ivana. Vukovarka s trenutnom adresom u Rovinju. Slavonka koja je tradicionalnu slavonsku kuhinju odlučila zamijeniti zdravim načinom prehrane koji se bazira na cjelovitim namirnicama biljnog porijekla (Whole Foods Plant Based). Strast su mi slastice stoga sam se nedavno posvetila proučavanju i izradi zdravih i sirovih slastica. Inspiraciju crpim iz tradicionalnih i modernih recepata, te pokušavam dobiti zdrave inačice standardnih kolača kako bih ljudima dokazala da nešto fino i savršeno ne mora biti nezdravo! Posebno bih izdvojila svoju specijalnost u izradi pralina.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

kesten-pire

Recept za kesten pire

Kesten pire jedan je od simbola hladnih dana. Čim jesenski dani prijeđu u zimske i osjeti se svježina hladnoće na obrazima, a miris pečenog kestena počne se širiti ulicama, vrijeme je i za kesten pire. Ovo je jedna …

Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu? Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa. Pripremite na …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Prethodna objava: «čokoladni truffles Čokoladni truffles
Sljedeća objava: Blok kuhinje za stan ili za kuću blok kuhinja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.