• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search

Začini

Zanima vas kako kombinirati ljekovito i začinsko bilje na gastro način? Uronite u ovaj bogati svijet i naučite sve o ljekovitosti onoga što nam je priroda dala!

Vi ste ovdje: Naslovnica / Arhiva zaPrehrana / Začini

Lovor

lovor

Lovor (lat. Laurus nobilis) je višegodišnja biljka čiji se listovi koriste kao začin, ali i lijek. Raste u obliku grma i može doseći visinu od čak 15 metara. Lovor ima duguljaste listove …

Metvica

metvica

Metvica se kao začin i prirodni lijek koristila već prije 10.000 godina, a uz svaku biljku s toliko dugom tradicijom veže se i poneki mit. U grčkoj se mitologiji spominje kako je metvica …

Majčina dušica

majčina dušica

Majčina dušica je začinska biljka koju mnogi poistovjećuju s timijanom, međutim riječ je o različitim biljkama. Timijan raste uspravno i ima uže listove koji su lagano povinuti prema dolje …

Origano

Origano je nezaobilazan začin u talijanskoj kuhinji, a i kod nas se obavezno koristi pri izradi pizze. Riječ je o grmolikoj zeljastoj trajnici iz porodice usnjača, kojoj pripadaju i ružmarin …

Hren

Hren (lat. Armoracia rusticana) višegodišnja je zeljasta biljka iz porodice Brassicaceae. Raste na vlažnim terenima diljem svijeta, a njegovom pradomovinom smatra se središnja i jugoistočna …

Kopar

kopar začin

Kopar kao začin najviše koriste Skandinavci i Rusi koji ga dodaju ribljim jelima, ali često se uzgaja i u vrtovima na našem području. Riječ je o jednogodišnjoj biljci koja pripada porodici …

Bosiljak

Bosiljak (lat. Ocimum basilicum) je jednogodišnja zeljasta biljka podrijetlom iz Indije, a na području Europe se uzgaja već stoljećima. Nekad se kao vrlo cijenjen začin uzgajao u vladarskim …

Ružmarin

Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je grmolika zimzelena biljka koja je vrlo raširena na našem priobalju i otocima. Latinski naziv ove začinske biljke dolazi od riječi ros i marinus, što u …

Anis

sastojak anis

Anis (lat. Pimpinella anisum) je jednogodišnja biljka iz porodice štitarki. Smatra se kako je anis jedna od najstarijih poznatih začinskih biljaka. Osim kao začin anis se koristio i kao …

Peršin

Peršin (Peterselinum crispum) je dvogodišnja biljka koja spada u porodicu štitarki. Još se u povijesti peršin smatrao svetom biljkom a njime su se krunili pobjednici Istmijskih igara. S …

  • « Go to Previous Page
  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to page 3
  • Go to Next Page »

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.