• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Juha od špinata

Juha od špinata

Objavljeno: 04.04.2019. Autor: Anita Vrdoljak

Špinat je nutritivno jako vrijedna namirnica i zaslužuje važno mjesto u našoj prehrani. Bogat je izvor fitonutrijenata koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje i štite od nastanka raznih bolesti. Osim toga, ima nisku kalorijsku vrijednost i odličan je izvor topivih vlakana pa je jedna od najučinkovitijih namirnica u procesu mršavljenja.

Iako je porijeklom iz Azije, špinat se nalazi na repertoaru svih svjetskih kuhinja i jedna je od namirnica koje se mogu dodavati gotovo svim jelima. Osim špinata na mlijeku, koji nas sve vraća u djetinjstvo, ova namirnica se može pripremati na razne načine pa se tako dodaje tjestenini, jelima od jaja, umacima, pireima i različitim pitama, a od špinata se spravljaju i ukusne juhe.

Recept za juhu od špinata koji vam donosimo u nastavku savršen je za dane kada vam se ne da kuhati, a potrebna vam je okrjepa. Ova juha je brzo gotova i jako je ukusna.

Recept za juhu od špinata

Sastojci

  • 500 g svježeg špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • peršin
  • voda
  • 1 dl vrhnja za kuhanje

Priprema

Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, a kada poprimi zlatnožutu boju, dodajte usitnjeni češnjak i špinat.

Kada špinat uvene, prelijte ga vodom i kuhajte 10 minuta. Nakon toga izmiksajte juhu i vratite opet na vatru. Ako je pregusta, možete dodati još vode, a ako je prerijetka, možete razmutiti žlicu škrobnog brašna u vodi i dodati to u juhu.

U slučaju da želite izbjeći dodavanje brašna u juhu, možete zasebno skuhati u slanoj vodi jedan veliki krumpir koji ćete narezati na kockice pa dodati u juhu prije miksanja.

Kada ste dobili željenu gustoću juhe, dodajte joj sol, papar, list peršina i vrhnje za kuhanje pa prokuhajte još nekoliko minuta i juha je gotova.

Juhu od špinata možete poslužiti s poprženim komadićima pršuta, uz prepečenac ili prelivenu sa žlicom grčkog jogurta.

Foto: eskymaks/Shutterstock

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

čokoladni kolač s tikvicama

Brzi čokoladni kolač s tikvicama

Danas vam donosim recept za najsočniji kolač na planeti. Stvarno je fin, brzo se priprema i preukusan je. Sigurna sam da većinu namirnica već imate u kuhinji pa nemate izgovor da ga ne napravite. Ako volite ovakve suhe …

cokoladna babka

Čokoladna babka – najukusniji čokoladni kruh

Predivno mekano tijesto, aromatizirano narančom i rumom te punjeno bogatom čokoladnom kremom - cure vam sline?!? I meni isto kod pomisli na ovu predivnu čokoladnu štrucu, poznatu pod nazivom čokoladna babka. Ako ste …

Palačinke s mesom

Palačinke su danas postale nezaobilazna slastica na brojnim događanjima. Međutim iako smo ih upoznali kao poznatu slasticu punjenu čokoladom ili marmeladom, poznato je kako danas palačinke možemo jesti i u slanoj …

Prethodna objava: «biftek na žaru Savršeno sočan biftek na žaru
Sljedeća objava: Ćufte s umakom od rajčice »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.