• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Juha od špinata

Juha od špinata

Objavljeno: 04.04.2019. Autor: Anita Vrdoljak

Špinat je nutritivno jako vrijedna namirnica i zaslužuje važno mjesto u našoj prehrani. Bogat je izvor fitonutrijenata koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje i štite od nastanka raznih bolesti. Osim toga, ima nisku kalorijsku vrijednost i odličan je izvor topivih vlakana pa je jedna od najučinkovitijih namirnica u procesu mršavljenja.

Iako je porijeklom iz Azije, špinat se nalazi na repertoaru svih svjetskih kuhinja i jedna je od namirnica koje se mogu dodavati gotovo svim jelima. Osim špinata na mlijeku, koji nas sve vraća u djetinjstvo, ova namirnica se može pripremati na razne načine pa se tako dodaje tjestenini, jelima od jaja, umacima, pireima i različitim pitama, a od špinata se spravljaju i ukusne juhe.

Recept za juhu od špinata koji vam donosimo u nastavku savršen je za dane kada vam se ne da kuhati, a potrebna vam je okrjepa. Ova juha je brzo gotova i jako je ukusna.

Recept za juhu od špinata

Sastojci

  • 500 g svježeg špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • peršin
  • voda
  • 1 dl vrhnja za kuhanje

Priprema

Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, a kada poprimi zlatnožutu boju, dodajte usitnjeni češnjak i špinat.

Kada špinat uvene, prelijte ga vodom i kuhajte 10 minuta. Nakon toga izmiksajte juhu i vratite opet na vatru. Ako je pregusta, možete dodati još vode, a ako je prerijetka, možete razmutiti žlicu škrobnog brašna u vodi i dodati to u juhu.

U slučaju da želite izbjeći dodavanje brašna u juhu, možete zasebno skuhati u slanoj vodi jedan veliki krumpir koji ćete narezati na kockice pa dodati u juhu prije miksanja.

Kada ste dobili željenu gustoću juhe, dodajte joj sol, papar, list peršina i vrhnje za kuhanje pa prokuhajte još nekoliko minuta i juha je gotova.

Juhu od špinata možete poslužiti s poprženim komadićima pršuta, uz prepečenac ili prelivenu sa žlicom grčkog jogurta.

Foto: eskymaks/Shutterstock

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao na roščiće. Iako se na prvu kombinacija čini nespojivom, rezultat je izvrstan. Zanimljive su boje i nadasve zanimljivog …

Prethodna objava: «biftek na žaru Savršeno sočan biftek na žaru
Sljedeća objava: Ćufte s umakom od rajčice »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.