• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Džem od jagoda

Džem od jagoda

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Vjerojatno ste dosada imali priliku više puta u životu probati džem od nekog voća. No koliko se put dogodilo da niste znali razliku recimo između džema i marmelade. Nekima se vjerujemo to dogodilo barem jednom u životu, pa da raščistimo tu nedoumicu.

Glavna razlika između džema i marmelade leži u činjenici kako se džem pravi samo od jedne vrste voća, odnosno od cijelih plodova ili većih komada voća koji se moraju vidjeti. Zbog prirodne boje, mirisa i okusa, može mu se dodati do 5% prirodnog voćnog soka.

Džem prije svega mora imati prirodan okus i miris voća od kojeg je napravljen, a ne smije sadržavati neupotrebljive dijelove kao što su koštice i peteljke.

Džem od jagoda prava je vitaminska bomba i izuzetno zahvalna namirnica, jer istovremeno zadovoljava potrebu za slatkim, a s druge strane zdravije je od jedenja slatkiša.

Sastojci za džem od jagoda

  • 50 ml soka od crnog ribizla
  • pola kile jagoda
  • 20 g mješavine za želiranje
  • 450 g šećera
  • pola naranče

Postupak izrade

  1. Očistiti jagode i narežite ih na kockice
  2. Nakon toga u zdjelu sa šećerom dodajte mješavinu za želiranje
  3. Sve dobro promiješajte
  4. Na kraju dodajte jagode i opet sve dobro promiješajte
  5. U međuvremenu ugrijte lonac i dodajte sok od crnog ribizla
  6. Pričekajte da zavrije te dodajte jagode i kuhajte na srednje jakoj vatri

Nakon par minuta spremljenu mješavinu stavite u staklenke koje potom čvrsto zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

Foto: lsantilli/Shutterstock

Kategorija: Kreme i preljevi, Zimnica

Želite se zasladiti?

tart od limuna

Osvježavajući tart od limuna

Danas imam za vas jedno ukusno svileno iznenađenje za vašeg dragog jer Valentinovo nam je sve bliže :) Tart od limuna kojim ćete ga iznenaditi je vrlo ukusan i osvježavajuć, a svojim aromama ga mora jednostavno …

limun ploske

Limun ploške

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa od jaja, šećera, rastopljenoga maslaca, ribane korice limuna i mlijeka umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 dijela i razvaljajte svaki na cca pola centimetra …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen …

Prethodna objava: « Nadjev za puricu
Sljedeća objava: Juha od šampinjona »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.