• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Džem od jagoda

Džem od jagoda

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Vjerojatno ste dosada imali priliku više puta u životu probati džem od nekog voća. No koliko se put dogodilo da niste znali razliku recimo između džema i marmelade. Nekima se vjerujemo to dogodilo barem jednom u životu, pa da raščistimo tu nedoumicu.

Glavna razlika između džema i marmelade leži u činjenici kako se džem pravi samo od jedne vrste voća, odnosno od cijelih plodova ili većih komada voća koji se moraju vidjeti. Zbog prirodne boje, mirisa i okusa, može mu se dodati do 5% prirodnog voćnog soka.

Džem prije svega mora imati prirodan okus i miris voća od kojeg je napravljen, a ne smije sadržavati neupotrebljive dijelove kao što su koštice i peteljke.

Džem od jagoda prava je vitaminska bomba i izuzetno zahvalna namirnica, jer istovremeno zadovoljava potrebu za slatkim, a s druge strane zdravije je od jedenja slatkiša.

Sastojci za džem od jagoda

  • 50 ml soka od crnog ribizla
  • pola kile jagoda
  • 20 g mješavine za želiranje
  • 450 g šećera
  • pola naranče

Postupak izrade

  1. Očistiti jagode i narežite ih na kockice
  2. Nakon toga u zdjelu sa šećerom dodajte mješavinu za želiranje
  3. Sve dobro promiješajte
  4. Na kraju dodajte jagode i opet sve dobro promiješajte
  5. U međuvremenu ugrijte lonac i dodajte sok od crnog ribizla
  6. Pričekajte da zavrije te dodajte jagode i kuhajte na srednje jakoj vatri

Nakon par minuta spremljenu mješavinu stavite u staklenke koje potom čvrsto zatvorite i čuvajte na hladnom mjestu.

Foto: lsantilli/Shutterstock

Kategorija: Kreme i preljevi, Zimnica

Želite se zasladiti?

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

sedmo nebo

Sedmo nebo

Vrijeme je da osjetite pravi užitak i razveselite svoje nepce popularnim kolačem. Ovaj jednostavan kolač već na prvu će vas vinut u "sedmo nebo".  Kremast i izdašan, idealan je za blagdane, slavlja i druženja no ima …

torta od mrkve i narance

Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića

Mrkva, iako je povrće, savršeno paše u slatkim kombinacijama. Svojom sočnošću i slatkoćom savršeno nadopunjuje svaki biskvit. Ja sam je danas spojila sa mirisnom narančom i cimetom te dodatno obogatila sa kremom od …

Prethodna objava: « Nadjev za puricu
Sljedeća objava: Juha od šampinjona »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.