• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Palačinke / Brze i ukusne palačinke s orasima
Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Objavljeno: 29.03.2019. Autor: Martina Lovaković

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, pjenaste i sočne, vratit će vas u djetinjstvo već nakon prvog griza.

Od najmanjih pa sve do onih nešto starijih, palačinke su idealan desert, slastica, međuobrok ili obrok. Toliko su okusom, mirisom i sastojcima bogate da s pravom mogu zamijeniti i kompletan obrok. Danas su palačinke postale toliko maštovite da dolaze u svim mogućim oblicima, vrstama i punjenjima.

Pošto se pripremaju od najjednostavnijih sastojaka, gotovo je nemoguće da vam neki sastojak iz vaše kuhinje nedostaje. Jaja, brašno, mlijeko i voda, dovoljni su da u samo nekoliko poteza dobijete slasne palačinke za čiji će se komad više otimati svi ukućani.

Recept za palačinke s orasima

Sastojci za smjesu

  • 3 jaja
  • pola žlice šećera
  • 30 ml mlijeka
  • malo soli
  • brašno
  • mineralna voda

Sastojci za nadjev

  • 10 ml mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 100 g oraha
  • pola vrećice vanillin šećera

Priprema

Pjenasto izmutite jaja i šećer te im dodajte brašno i mlijeko. Dobivenu smjesu dobro izmiješajte mikserom pazeći da nema grudica. Na kraju pripreme, dodajte po potrebi mineralnu vodu kojom ćete dozirati potrebnu gustoću.

U tavu za pripremu palačinka dodajte ulje za prženje, a kada se dobro ugrijte, spremni ste za pečenje palačinka.

Postoji mogućnost da će smjesa za palačinke s vremenom postati gušća pa je u tom slučaju potrebno dodati još malo mineralne vode.

Kada su palačinke gotove, pripremite nadjev. U posudu dodajte mlijeko, orahe, šećer i vanilin šećer i zagrijavajte dok se svi sastojci ne otope. Šećer možete prilagoditi svom ukusu. Ako vam smjesa nije dovoljno slatka, dodajte ga još. Želite li zdraviju verziju, šećer možete zamijeniti i medom. Također možete dodati i grožđice namočene u rumu, sušeno voće ili svježe banane.

Pečene palačinke servirajte tako da svaku premažete dobivenim nadjevom, preklopite u trokut (ako ste ih pekli na klasičan način) i ih slažite jednu na drugu i između premažete nadjevom i poslužite.

Uz gotovo jednake sastojke, u samo nekoliko poteza mogu se iz slane verzije pretvoriti u slatku i obrnuto. Upravo je to ono što najviše i volimo kod njih. Uz mnoštvo raznih dodataka i punjenja, nikada ne mogu dosaditi, a jednostavna i brza priprema samo su dodatni mamac da poželimo odmah odjuriti u kuhinju i počastiti se s ukusnim palačinkama koje odlično prijaju uz kavu ili čaj.

Foto: Free-Photos/Pixabay

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Palačinke

Želite se zasladiti?

Toffifee keksi

Zabavni i ukusni Toffifee keksi

Ako ovog Božića želite napraviti nešto malo drugačije keksiće, a koji će posebno oduševiti najmanje onda imam nešto cool za vas. Koliko god volimo klasike poput vanilin kiflica, linzera i medenjaka ponekad je baš fora …

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

voćna torta

Torta “Proljetna vila”

Proljeće u meni uvijek probudi neku novu životnu radost i zaigranost, nadam se da i vas proljeće inspirira za ispeći neku finu slasticu upotpunjenu proljetnim, finim i mirisnim voćem. Pritom ako imate sreće i na dohvat …

Prethodna objava: «juha od karfiola Juha od karfiola (cvjetače) i poriluka
Sljedeća objava: Biftek u umaku od tartufa biftek u umaku od tartufa»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.