• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Recepti / Juhe i variva / Špinat na mlijeku
špinat na mlijeku

Špinat na mlijeku

Objavljeno: 08.10.2014. Autor: Sanja Štetić

Špinat je jedna od najzdravijih namirnica koju bi svatko trebao konzumirati, a najviše zbog željeza koje sadrži. Može se pripremiti na nekoliko različitih načina, a djeci je najdraže kada se posluži u obliku pirea i na mlijeku. To je najpopularniji način kod roditelja za spremanje zelenog lisnatog povrća.

špinat na mlijeku

Najbolje je raditi sa svježim špinatom jer se u njemu nalazi najviše hranjivih vrijednosti. Odlučite li se za spremanje špinata na mlijeku potrebno je prvo očistiti špinat i ukloniti peteljke te staviti da se kuha u vodi najviše 10 minuta. Nakon što je kuhan špinat se procijedi i nakon toga usitni. Ako želite kašicu najbolje je uz pomoć štapnog miksera ili blendera.

Na zapršku od gustina i malo ulja dodate jedan režanj češnjaka (koji ste prethodno usitnili) i nakon toga špinat te sve podlijete mlijekom, dodate soli i ostavite da se kuha.

Potrebne su vam ove namirnice:

  • 800 g špinata
  • malo soli
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 1/2 žlice gustina
  • ulje

Autor: S.Š., Foto: mdlart/Shutterstock

Kategorije: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

palacinke u vinskoj pjenici wine chateau

Palačinke u vinskoj pjenici – Wine Chateau

Kod nas doma palačinke se peku gotovo pa svaki vikend. Brzo su i jednostavno rješenje kada stignu nenajavljeni gosti ili kada u kući netko postavi pitanje: „Jel' ima nešto slatko?“ Ovog puta donosim recept za obične …

rolada od kestena

Rolada od kestena s čokoladom

Kesten je jesenji plod, od kojeg se prave izvrsni kolači. Bogat vitaminom C, malim postotkom masti te vlaknima trebao bi svakodnevno biti na našem meniju. Vrlo je popularan u bezglutenskoj prehrani jer ne sadrži gluten. …

Previous Post: «varivo od boba Varivo od boba
Next Post: Kuhinja otoka Hvara salata od hobotnice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.