• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Tjestenina sa špinatom
tjestenina-sa-spinatom

Tjestenina sa špinatom

Objavljeno: 08.02.2018. Autor: Martina Lovaković

Ako želite za ručak ili večeru pripremiti nešto ukusno i lagano, naš prijedlog je tjestenina sa špinatom. Sir i tjestenina se odlično kombiniraju sa špinatom koji u ovom jelu postaje izrazito ukusan. Dodamo li uz to još kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje i miris češnjaka, dobili smo jelo koje će vas okusom odvesti u Italiju. Pokušajte ovo jelo pripremiti i djeci koja ne vole špinat. Vidjet ćete da će uživati u njemu i tražiti još.

Ako pazite na prehranu, bitno je napomenuti da tjestenina sa špinatom nije kalorična, a jelo možete prilagoditi i sebi tako da izaberete sir koji želite te i tijesto koje vam odgovara. Ako ne smijete jesti gluten, izaberite bezglutensku tjesteninu ili ako imate problema s povišenim šećerom, onu integralnu. Također, sami izaberite i oblik tijesta. Poigrajte se njime i skuhajte jelo koje će voljeti i oni najizbirljiviji.

Tjestenina sa špinatom

Sastojci:

  • 500 grama tjestenine
  • 50 dekagrama špinata
  • maslinovo ulje
  • dva češnja češnjaka
  • ricotta sir
  • 100 grama bijelog pilećeg mesa
  • sol i papar

Priprema

Operite špinat i nasjeckajte ga na sitne komadiće. Možete koristiti i smrznuti špinat u briketima. Zagrijte malo maslinovog ulja pa na njega stavite špinat i dinstajte na laganoj vatri. Kada je špinat već na pola uvenuo, dodajte sitno nasjeckani češnjak te ga začinite sa solju i paprom po želji.

Pred kraj kuhanja dodajte ricotta sir ili bilo koji drugi sir po želji te ostavite da se sve zajedno lagano krčka 15-ak minuta.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Uz ovo jelo najbolje će pasati tagliatelle tjestenina.

Nasjeckajte pileće meso na kockice te ga prepržite na posebnoj tavici.

Kada su meso i špinat gotovi, pomiješajte. Po želji, špinat možete izmiksati u blenderu pa ćete dobiti teksturu umaka.

Tjesteninu sa špinatom poslužite uz zelenu salatu, matovilac salatu ili ciklu na salatu.

Ovo jelo će odlično pristajati za ručak i za večeru, a ako vam ostane za dan poslije, dobar je izbor i za ponijeti na posao sljedeći dan. Svakako je bolje da na poslu jedete nešto hranjivo i domaće pripremljeno nego da se hranite u pekari ili naručujete iz restorana. Tjesteninu sa špinatom možete jesti i hladnu, tada ćete više imati dojam kao da jedete hladnu salatu s piletinom i povrćem.

Autor: M.L., Foto: cyclonebill/Wikimedia

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

briosi

Brioši

Ponekad za kolače nije potrebna krema da bi mogli uživati nego dodatak drugih namirnica. Tako je i s briošima. Ovaj lagani francuski slatki kruh, mekane je i spužvaste teksture. Izvrsno se slaže uz slatke namaze i tople …

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

Prethodna objava: «čišćenje voća Čišćenje voća od pesticida
Sljedeća objava: Ćufte – mesne okruglice u umaku od rajčice ćufte u umaku od rajčice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.