• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Tjestenina sa špinatom
tjestenina-sa-spinatom

Tjestenina sa špinatom

Objavljeno: 08.02.2018. Autor: Martina Lovaković

Ako želite za ručak ili večeru pripremiti nešto ukusno i lagano, naš prijedlog je tjestenina sa špinatom. Sir i tjestenina se odlično kombiniraju sa špinatom koji u ovom jelu postaje izrazito ukusan. Dodamo li uz to još kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje i miris češnjaka, dobili smo jelo koje će vas okusom odvesti u Italiju. Pokušajte ovo jelo pripremiti i djeci koja ne vole špinat. Vidjet ćete da će uživati u njemu i tražiti još.

Ako pazite na prehranu, bitno je napomenuti da tjestenina sa špinatom nije kalorična, a jelo možete prilagoditi i sebi tako da izaberete sir koji želite te i tijesto koje vam odgovara. Ako ne smijete jesti gluten, izaberite bezglutensku tjesteninu ili ako imate problema s povišenim šećerom, onu integralnu. Također, sami izaberite i oblik tijesta. Poigrajte se njime i skuhajte jelo koje će voljeti i oni najizbirljiviji.

Tjestenina sa špinatom

Sastojci:

  • 500 grama tjestenine
  • 50 dekagrama špinata
  • maslinovo ulje
  • dva češnja češnjaka
  • ricotta sir
  • 100 grama bijelog pilećeg mesa
  • sol i papar

Priprema

Operite špinat i nasjeckajte ga na sitne komadiće. Možete koristiti i smrznuti špinat u briketima. Zagrijte malo maslinovog ulja pa na njega stavite špinat i dinstajte na laganoj vatri. Kada je špinat već na pola uvenuo, dodajte sitno nasjeckani češnjak te ga začinite sa solju i paprom po želji.

Pred kraj kuhanja dodajte ricotta sir ili bilo koji drugi sir po želji te ostavite da se sve zajedno lagano krčka 15-ak minuta.

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Uz ovo jelo najbolje će pasati tagliatelle tjestenina.

Nasjeckajte pileće meso na kockice te ga prepržite na posebnoj tavici.

Kada su meso i špinat gotovi, pomiješajte. Po želji, špinat možete izmiksati u blenderu pa ćete dobiti teksturu umaka.

Tjesteninu sa špinatom poslužite uz zelenu salatu, matovilac salatu ili ciklu na salatu.

Ovo jelo će odlično pristajati za ručak i za večeru, a ako vam ostane za dan poslije, dobar je izbor i za ponijeti na posao sljedeći dan. Svakako je bolje da na poslu jedete nešto hranjivo i domaće pripremljeno nego da se hranite u pekari ili naručujete iz restorana. Tjesteninu sa špinatom možete jesti i hladnu, tada ćete više imati dojam kao da jedete hladnu salatu s piletinom i povrćem.

Autor: M.L., Foto: cyclonebill/Wikimedia

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Panna cotta recepti

Želite li kušati nešto malo drugačije? Imamo pravu poslasticu, poznatu već neko vrijeme, ali možda ne tako proširenu kao ostali deserti. Naravno pričamo o ukusnoj kremi koja svojim nevjerojatnim sastojcima doprinosi …

Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem. Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako …

muffini sa zobenim pahuljicama

Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama

Kao dio našeg poziva da nam čitatelji pokažu svoje muffine, objavljujemo prvi u nizu - ukusne i zdrave muffine sa zobenim pahuljicama naše drage Ane čiji su nam muffini bili iznimno zanimljivi na …

Prethodna objava: «čišćenje voća Čišćenje voća od pesticida
Sljedeća objava: Ćufte – mesne okruglice u umaku od rajčice ćufte u umaku od rajčice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.