Šipak je biljka koja pripada rodu ruža. Radi se o plodu divlje ruže obogaćenom provitaminom A te B1, B2, B3 i D vitaminom. Koliko god bio zdrav mnogi ga nemaju na svom jelovniku zbog …
Kako se pravilno hraniti
Zdrava i uravnotežena prehrana morala bi biti cilj svakog čovjeka jer samo tako se može postići lijepa i vitka figura te izbjeći razne bolesti. Usvajanjem zdravih životnih navika svaki …
Zimnica, pripremite se za zimu
Svake godine kako ljeto završava i bližimo se jeseni stiže i vrijeme koje veseli sve one zaljubljene u dobru zimnicu. Priroda nas u ovo doba obasipa sa toliko mnogo plodova da je nemoguće …
Origano
Origano je danas kod nas vrlo poznat i rasprostranjen začin koji uglavnom koristimo kao nezamjenjivi dodatak za pizzu. Tako je zapravo i prešao u američku kuhinji. Vojnici koji su se vratili …
Vlasac, začin i lijek
Vlasac je biljka srodna luku, češnjaku i poriluku, no ipak je proglašen samostalnim podrodom i pripada porodici ljiljana. Naraste do oko 15 cm i njegovi listovi su dugi i cjevasti sa …
Najzdravije namirnice u hladnjaku
Uglavnom samo slušamo kako treba povećati unos voća i povrća i da ćemo tada svoju prehranu moći okarakterizirati kao zdravu. Voće i povrće naravno jest korisno, ali to nije sve što je …
Limun i mršavljenje
Možda se osjećate pomalo umorno i teško. Možda imate samo nekoliko kilograma kojih biste se željeli riješiti, možda ih je više od nekoliko. Kako god okrenete i koliki god problem bio sve se …
Tagliatelle s vrganjima
Smatrate li se ljubiteljem tjestenine, a isto tako ukusnih i zdravih gljiva, imamo pravu poslasticu za vas. Naime dosadila su vam sva jela koja ste dosada spremali, a želite probati nešto …
Datulje
Datulja je plod palme latinskog imena Phoenix dactilyfera. Zanimljivo je da je njena nutritivna vrijednost zapažena čim je čovjek počeo sam uzgajati biljke kako bi se prehranio. Već u …