• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Ljekovito bilje
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Voće i povrće
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Ljekovito bilje
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Voće i povrće
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search

zdrave namirnice

Home / zdrave namirnice

Kako očistiti šipak

kako očistiti šipak

Šipak je biljka koja pripada rodu ruža. Radi se o plodu divlje ruže obogaćenom provitaminom A te B1, B2, B3 i D vitaminom. Koliko god bio zdrav mnogi ga nemaju na svom jelovniku zbog …

Kako se pravilno hraniti

zeleni obrok

Zdrava i uravnotežena prehrana morala bi biti cilj svakog čovjeka jer samo tako se može postići lijepa i vitka figura te izbjeći razne bolesti. Usvajanjem zdravih životnih navika svaki …

Zimnica, pripremite se za zimu

zimnica

Svake godine kako ljeto završava i bližimo se jeseni stiže i vrijeme koje veseli sve one zaljubljene u dobru zimnicu. Priroda nas u ovo doba obasipa sa toliko mnogo plodova da je nemoguće …

Origano

origano

Origano je danas kod nas vrlo poznat i rasprostranjen začin koji uglavnom koristimo kao nezamjenjivi dodatak za pizzu. Tako je zapravo i prešao u američku kuhinji. Vojnici koji su se vratili …

Vlasac, začin i lijek

vlasac u teglici

Vlasac je biljka srodna luku, češnjaku i poriluku, no ipak je proglašen samostalnim podrodom i pripada porodici ljiljana. Naraste do oko 15 cm i njegovi listovi su dugi i cjevasti sa …

Najzdravije namirnice u hladnjaku

riblji filet

Uglavnom samo slušamo kako treba povećati unos voća i povrća i da ćemo tada svoju prehranu moći okarakterizirati kao zdravu. Voće i povrće naravno jest korisno, ali to nije sve što je …

Limun i mršavljenje

limunada

Možda se osjećate pomalo umorno i teško. Možda imate samo nekoliko kilograma kojih biste se željeli riješiti, možda ih je više od nekoliko. Kako god okrenete i koliki god problem bio sve se …

Tagliatelle s vrganjima

Smatrate li se ljubiteljem tjestenine, a isto tako ukusnih i zdravih gljiva, imamo pravu poslasticu za vas. Naime dosadila su vam sva jela koja ste dosada spremali, a želite probati nešto …

Datulje

plantaža datulja

Datulja je plod palme latinskog imena Phoenix dactilyfera. Zanimljivo je da je njena nutritivna vrijednost zapažena čim je čovjek počeo sam uzgajati biljke kako bi se prehranio. Već u …

Primary Sidebar

Novije

Intervju s food blogericom Sandrom Majerić

Danas vam donosimo priču Sandre Majerić, food blogerice koja stoji iza Instagram profila …

Topli kolač od limuna

Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za …

staklenke meda

Med od maslačka

Ako želite pripremiti vitaminsku bombu i ljekoviti pripravak koji diže imunitet, ne možete …

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.