• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Tagliatelle s vrganjima
Tagliatelle sa vrganjima, Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

Tagliatelle s vrganjima

Objavljeno: 24.10.2012. Autor: Sanja Štetić

Smatrate li se ljubiteljem tjestenine, a isto tako ukusnih i zdravih gljiva, imamo pravu poslasticu za vas. Naime dosadila su vam sva jela koja ste dosada spremali, a želite probati nešto novo, imamo ideju za vas.

Tagliatelle sa vrganjima, Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

Dakle ako vam je tjestenina sastavni dio vaše kuhinje, a želite malo promijeniti meni, savjetujemo da probate s vrhunskim vrganjima koje su mnogi pohvalili. Naravno da se radi o prije svega zdravoj namirnici, a pored toga i ukusnoj jer što su gljive drugo nego specijalitet.

Ako želite spremiti tagliatelle s vrganjima potrebno vam je:

  • 150 g tagliatella
  • malo soli
  • malo papra
  • 20 g luka
  • 100 g vrganja (naravno svježih)
  • malo peršina
  • maslinovo ulje

Prepručena količina predviđena je za dvije osobe.

Uzmite vrganje operite ih i narežite na manje kockice. Zatim uzmete tavu gdje ćete na vrućem ulju popržiti luk nakon čega ćete dodati vrganje. Sve zajedno je potrebno pržiti dok tekućina iz gljiva u potpunosti ne nestane.

Tada je potrebno dodati malo soli, papra, nakon čega kuhate još 5 minuta. Kada je smjesa gotova uzmite tjesteninu koju ste prethodno skuhali i promiješajte s dobivenom smjesom.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Domaće rum pločice

Ukusne domaće rum pločice

Ovo je jedan od recepata koji je jako dugo zapisan u mojim knjižicama recepata. Kako obožavam deserte obogaćene rumom, ovaj mi je jedan od dražih. Brzo gotov, još brže nestane. Recept za domaće rum …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i boja, u ovom ukusnom kolaču možemo uživati i u druge dane. Možemo slobodno reći da se radi o poprilično zahvalnoj slastici …

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

Prethodna objava: « Balkanska kuhinja, bogatstvo okusa
Sljedeća objava: Dalmatinska pašticada, vrhunac dalmatinske kuhinje dalmatinska pašticada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.