• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Tagliatelle s vrganjima
Tagliatelle sa vrganjima, Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

Tagliatelle s vrganjima

Objavljeno: 24.10.2012. Autor: Sanja Štetić

Smatrate li se ljubiteljem tjestenine, a isto tako ukusnih i zdravih gljiva, imamo pravu poslasticu za vas. Naime dosadila su vam sva jela koja ste dosada spremali, a želite probati nešto novo, imamo ideju za vas.

Tagliatelle sa vrganjima, Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

Dakle ako vam je tjestenina sastavni dio vaše kuhinje, a želite malo promijeniti meni, savjetujemo da probate s vrhunskim vrganjima koje su mnogi pohvalili. Naravno da se radi o prije svega zdravoj namirnici, a pored toga i ukusnoj jer što su gljive drugo nego specijalitet.

Ako želite spremiti tagliatelle s vrganjima potrebno vam je:

  • 150 g tagliatella
  • malo soli
  • malo papra
  • 20 g luka
  • 100 g vrganja (naravno svježih)
  • malo peršina
  • maslinovo ulje

Prepručena količina predviđena je za dvije osobe.

Uzmite vrganje operite ih i narežite na manje kockice. Zatim uzmete tavu gdje ćete na vrućem ulju popržiti luk nakon čega ćete dodati vrganje. Sve zajedno je potrebno pržiti dok tekućina iz gljiva u potpunosti ne nestane.

Tada je potrebno dodati malo soli, papra, nakon čega kuhate još 5 minuta. Kada je smjesa gotova uzmite tjesteninu koju ste prethodno skuhali i promiješajte s dobivenom smjesom.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i boja, u ovom ukusnom kolaču možemo uživati i u druge dane. Možemo slobodno reći da se radi o poprilično zahvalnoj slastici …

baklava od višanja

Baklava od višanja

Baklava je pravi primjer koliko ukusan može biti kolač, a da nije ispunjen uobičajenom kremom. Radi se o tradicionalnom kolaču koji dolazi iz Turske i za mnoge predstavlja pravu poslasticu. Baklava je odličan način da se …

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

Prethodna objava: « Balkanska kuhinja, bogatstvo okusa
Sljedeća objava: Dalmatinska pašticada, vrhunac dalmatinske kuhinje dalmatinska pašticada»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.