• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Domaćinstvo / Zimnica, pripremite se za zimu
zimnica
Zimnica, Foto: Shaiith/Shutterstock

Zimnica, pripremite se za zimu

Objavljeno: 14.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Svake godine kako ljeto završava i bližimo se jeseni stiže i vrijeme koje veseli sve one zaljubljene u dobru zimnicu. Priroda nas u ovo doba obasipa sa toliko mnogo plodova da je nemoguće sve ih konzumirati i ne obradimo li ove namirnice na način na koji ćemo ih moći jesti i u dubokoj zimi one će propasti.

zimnica
Zimnica, Foto: Shaiith/Shutterstock

Nikada nije na odmet načiniti nešto fino i zdravo u čemu ćete moći uživati i vi i vaša obitelj i prijatelji, ujedno uštedjeti novac i ne rasipati plodove prirode. Zimnica je najbolji mogući način da se ujedno osigurate da jedete organsku hranu u čije podrijetlo ste sigurni, pa tako pripazite pri odabiru namirnica koje će ući u repertoar bočica ajvara, džemova, pekmeza, kiselog povrća i sličnog.

Ako već niste u mogućnosti držati vlastiti povrtnjak ili voćnjak, bilo iz financijskih razloga ili nedostatka prostora, pripazite da namirnice koje kupujete za zimnicu dođu od provjerenih uzgajivača. Najbolja opcija je poći na zelenu tržnicu gdje ćete dobiti odličan omjer cijene i kvalitete i još se možete i malo zabaviti uživate li u cjenkanju.

Naravno možete načiniti pekmez i zimi, ali imajte na umu da voće koje kupujete izvan sezone nije ni približne kvalitete onome koje možete nabaviti sada. Platit ćete manje za kvalitetnije plodove načinite li zimnicu sada.

Možete podijeliti ovaj posao na nekoliko vikenda pa jedan vikend posvetite džemovima, jedan vikend ukiseljenom povrću, jedan vikend ajvaru i tako dalje. Ovo će biti odlična prilika da se iznova zbližite sa obitelji i prijateljima i ujedno načinite nešto korisno.

Dakle bit će vam potrebne gulilice za povrće, vrlo veliki lonci, mašinice za pasiranje povrća, sterilne staklenke sa čepovima koji odlično pristaju. Kuhače, šefljice, sol, šećer,limunska kiselina, ocat, cjedila i puno ljubavi i volje koje vjerujemo da vam ne nedostaje. Pripremite se za oštru zimu na vrijeme i nabavite sve potrepštine koje će vam zatrebati za najbolju zimnicu do sada. Sve je samo stvar dobre organizacije i vještih ruku.

 Autor: L.K.

Kategorija: Domaćinstvo

Želite se zasladiti?

torta od mrkve i narance

Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića

Mrkva, iako je povrće, savršeno paše u slatkim kombinacijama. Svojom sočnošću i slatkoćom savršeno nadopunjuje svaki biskvit. Ja sam je danas spojila sa mirisnom narančom i cimetom te dodatno obogatila sa kremom od …

Američki klasik: brownies

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije čula za ovaj kolač, a ako kojim slučajem niste, radi se o tradicionalnom američkom kolaču (nedavno smo imali i recept za klasične američke chocolate chip cookies) koji je …

baklava od višanja

Baklava od višanja

Baklava je pravi primjer koliko ukusan može biti kolač, a da nije ispunjen uobičajenom kremom. Radi se o tradicionalnom kolaču koji dolazi iz Turske i za mnoge predstavlja pravu poslasticu. Baklava je odličan način da se …

Prethodna objava: «bučnica Bučnica, ukusno jelo
Sljedeća objava: Kus kus kus kus»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.