• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Krem juha od cvjetače (karfiola)
krem juha od cvjetače

Krem juha od cvjetače (karfiola)

Objavljeno: 15.06.2019. Autor: Sanja Štetić

Koliko ste se puta našli u situaciji da nam nije odgovarala juha i željeli ste zamijeniti bistru juhu? Velik dio nas odrastao je na domaćoj pilećoj juhi, goveđoj i drugim juhama koje su nam polako postale sinonim za nešto što nam se nekad ne jede jer želimo puniji, bogatiji okus.

Međutim, ako ste mogli primjetiti, izbor juha postao je itekako zanimljiv do te mjere da danas postoje recepti za juhe koje se  smatraju poprilično konkretnim obrokom, što znači da vam nakon nje neće trebati predjelo ili glavno jelo.

Od svih kremastih juha nama je nekako najdraža krem juha od cvjetače (karfiolla). Potrebno je napomenuti kako se ova juha može spremati u kombinaciji s više vrsta povrća gdje možete smanjiti količinu cvjetače, a dodati neko drugo kao što je, na primjer mrkva.

Recept za krem juhu od karfiola

krem juha od karfiola

Sastojci

  • 1 karfiol
  • malo vegete
  • malo maslaca
  • 1 kiselo vrhnje
  • 7 dcl mlijeka
  • malo brašna
  • 1 luk
  • malo parmezana

Priprema

  1. Uzmite karfiol, razdvojite njegove cvjetove te ih stavite u posudu za kuhanje. Karfiol je potrebno kuhati sve dok njegovi cvjetovi ne omekšaju.
  2. Kad je gotovo, procijedite karfiol i iziksajte ga štapnim mikserom.
  3. U međuvremenu, na maslacu popržite luk otprilike  2-3 minute, a zatim dodajte brašno i mlijeko te pustite da sve lagano prokuha.
  4. Zatim dodajte kiselo vrhnje i miješajte dok se juha ne zgusne i ne postane kremasta.

Ako ste ljubitelj cvjetače onda svakako preporučujemo da isprobate i bistru juhu od cvjetače (karfiola), no kremasta juha će vam mamiti sva čula i teško ćete odoljeti mirisu i okusu kremaste juhe od cvjetače. Njena tekstura, zamaman miris i pun okus okrijepit će vas nakon napornog radnog dana. Dobar tek!

Foto: Bernadette Wurzinger/Pixabay; M4rtine/Pixabay 

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

Prhka i ukusna pita od borovnica

Danas imam za vas hrskavu, prhku, ukusnu i aromatičnu pitu od borovnica koju ćete, sigurna sam, odmah zavoljeti! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 100 g maslaca jaje prašak za …

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Prethodna objava: «frape od jagode Osvježavajući frape (smoothie) s jagodama
Sljedeća objava: Lagana i osvježavajuća torta od ananasa torta od ananasa»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.