Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo probati!
Iako ovisni o čokoladnoj torti, danas vam donosimo recept za jednu voćnu koja vas neće razočarati. Tortu od ananasa koju su mnogi opisali kao iznimno osvježavajuću i prije svega ukusnu, a koja svaki put predstavlja pravi vrhunac za naše nepce. Naravno da se može pronaći velik broj recepata koji se odnose na tortu od ananasa, a mi ćemo vam predložiti jedan način spremanja.
Sastojci za biskvit
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 50 g gustina
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 75 g brašna
- 2 žlice vruće vode
Sastojci za nadjev
- 3 žlice limunovog soka
- 300 g jogurta
- 8 listića bijele želatine
- 400 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 1 limenka ananasa
Priprema torte od ananasa
Pri najvećoj brzini miksera izmiksajte jaja i vruću vodu te potom umiješajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve još tri minute. Nakon toga brašno pomiješajte s gustinom te prosijte u kremu od jaja i miksajte pri najmanjoj brzini.
Dobivenu smjesu ulijete u kalup koji ste prethodno namazali maslacem i pobrašnili te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC na otprilike 25 minuta. Kada je gotov, izvadite biskvit i okrenite na rešetku za kolače koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Priprema nadjeva
Omekšajte želatinu u vodi, a u međuvremenu izmiksajte jogurt, limunov sok te šećer u prahu. Potom želatinu ocijedite i pomiješajte sa smjesom od jogurta.
Ako koristite ananas iz limnke, dobro ga ocijedite od soka, prerežite i rasporedite po biskvitu koji također možete malo poškropiti sokom od ananasa iz limenke kako bi vam bio sočniji.
Kremu od jourta potom razmažite po biskvitu i ananasima, a po želji ju izvana ukrasite šlagom.
Za ukrašavanje možete također koristiti ananas ili drugo voće te razne čokoladne ukrase. Imamo odličan recept za čipkasta čokoladna srca koji će se odlično uklopiti u dekoraciju torte, a čokolada nikad nije na odmet, zar ne? U slast!
Foto: Jasmine low/Pexels