• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Lagana i osvježavajuća torta od ananasa
torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Objavljeno: 15.06.2019. Autor: Sanja Štetić

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo probati!

Iako ovisni o čokoladnoj torti, danas vam donosimo recept za jednu voćnu koja vas neće razočarati. Tortu od ananasa koju su mnogi opisali kao iznimno osvježavajuću i prije svega ukusnu, a koja svaki put predstavlja pravi vrhunac za naše nepce. Naravno da se može pronaći velik broj recepata koji se odnose na tortu od ananasa, a mi ćemo vam predložiti jedan način spremanja.

Sastojci za biskvit

  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 75 g brašna
  • 2 žlice vruće vode

Sastojci za nadjev

  • 3 žlice limunovog soka
  • 300 g jogurta
  • 8 listića bijele želatine
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 limenka ananasa

Priprema torte od ananasa

Pri najvećoj brzini miksera izmiksajte jaja i vruću vodu te potom umiješajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve još tri minute. Nakon toga brašno pomiješajte s gustinom te prosijte u kremu od jaja i miksajte pri najmanjoj brzini.

Dobivenu smjesu ulijete u kalup koji ste prethodno namazali maslacem i pobrašnili te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC na otprilike 25 minuta. Kada je gotov, izvadite biskvit i okrenite na rešetku za kolače koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Priprema nadjeva

Omekšajte želatinu u vodi, a u međuvremenu izmiksajte jogurt, limunov sok te šećer u prahu. Potom želatinu  ocijedite i pomiješajte sa smjesom od jogurta.

Ako koristite ananas iz limnke, dobro ga ocijedite od soka, prerežite i rasporedite po biskvitu koji također možete malo poškropiti sokom od ananasa iz limenke kako bi vam bio sočniji.

Kremu od jourta potom razmažite po biskvitu i ananasima, a po želji ju izvana ukrasite šlagom.

Za ukrašavanje možete također koristiti ananas ili drugo voće te razne čokoladne ukrase. Imamo odličan recept za čipkasta čokoladna srca koji će se odlično uklopiti u dekoraciju torte, a čokolada nikad nije na odmet, zar ne? U slast!

Foto: Jasmine low/Pexels

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom

Upijam sunce, odmaram mozak od svih problema, odmaram želudac od silnih ćevapa i pljeskavica koje sam pojela za 1.maj. I živim na ovom semifreddu. Toliko je savršen da će kod nas vjerojatno biti cijelo ljeto na meniju. …

torta od naranci

Torta od naranči

Nećete pogriješiti ako iskombinirate voće i desert. Slatko obogaćeno voćem je pravi dobitak, pa tako pokušajte s pripremom torte od naranči. Ova ukusna slatka torta klasik je na proslavama rođendana, godišnjica, blagdana …

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

Prethodna objava: «krem juha od cvjetače Krem juha od cvjetače (karfiola)
Sljedeća objava: Gorušica gorušica začin»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.