• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Lagana i osvježavajuća torta od ananasa
torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Objavljeno: 15.06.2019. Autor: Sanja Štetić

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo probati!

Iako ovisni o čokoladnoj torti, danas vam donosimo recept za jednu voćnu koja vas neće razočarati. Tortu od ananasa koju su mnogi opisali kao iznimno osvježavajuću i prije svega ukusnu, a koja svaki put predstavlja pravi vrhunac za naše nepce. Naravno da se može pronaći velik broj recepata koji se odnose na tortu od ananasa, a mi ćemo vam predložiti jedan način spremanja.

Sastojci za biskvit

  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 g gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 75 g brašna
  • 2 žlice vruće vode

Sastojci za nadjev

  • 3 žlice limunovog soka
  • 300 g jogurta
  • 8 listića bijele želatine
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 limenka ananasa

Priprema torte od ananasa

Pri najvećoj brzini miksera izmiksajte jaja i vruću vodu te potom umiješajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve još tri minute. Nakon toga brašno pomiješajte s gustinom te prosijte u kremu od jaja i miksajte pri najmanjoj brzini.

Dobivenu smjesu ulijete u kalup koji ste prethodno namazali maslacem i pobrašnili te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC na otprilike 25 minuta. Kada je gotov, izvadite biskvit i okrenite na rešetku za kolače koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Priprema nadjeva

Omekšajte želatinu u vodi, a u međuvremenu izmiksajte jogurt, limunov sok te šećer u prahu. Potom želatinu  ocijedite i pomiješajte sa smjesom od jogurta.

Ako koristite ananas iz limnke, dobro ga ocijedite od soka, prerežite i rasporedite po biskvitu koji također možete malo poškropiti sokom od ananasa iz limenke kako bi vam bio sočniji.

Kremu od jourta potom razmažite po biskvitu i ananasima, a po želji ju izvana ukrasite šlagom.

Za ukrašavanje možete također koristiti ananas ili drugo voće te razne čokoladne ukrase. Imamo odličan recept za čipkasta čokoladna srca koji će se odlično uklopiti u dekoraciju torte, a čokolada nikad nije na odmet, zar ne? U slast!

Foto: Jasmine low/Pexels

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa

Posljednjih godina u Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom veže uz utjecaj zapadnjačke „kulture“ konzumerizma. Ali u jednom dijelu lijepe naše, iz ranijih dana postoji jedan drugačiji …

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

Muffini, jednostavan desert

Ljubitelj ste slatkog, a niste zainteresirani za spremanje kompliciranih kolača, savjetujemo vam da pokušate s malo jednostavnijim kombinacijama. Među te kombinacije možemo uključiti i muffine koji su jedni od …

Prethodna objava: «krem juha od cvjetače Krem juha od cvjetače (karfiola)
Sljedeća objava: Gorušica gorušica začin»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.