• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Goveđa juha sa graškom, mrkvom i repom
goveđa juha
Goveđa juha, Foto: Krnetic Vladimir/Shutterstock

Goveđa juha sa graškom, mrkvom i repom

Objavljeno: 27.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Goveđa juha izuzetno je ukusna i hranjiva i jedna od onih koju uz kokošju najčešće pripremamo za sebe i svoje ukućane. Biti će vam potrebno samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi kako biste je načinili.

goveđa juha
Goveđa juha, Foto: Krnetic Vladimir/Shutterstock

Mrkvu i repu je potrebno očistiti. Poriluku odrežite već otvrdnuli dio zelenih listova, korijen i ogulite nekoliko vanjskih listova. Sada polovicu luka zgnječite na kašastu konzistenciju i očistite jednu stabljiku celera. Povrće mora biti temeljito oprano i ocijeđeno. Vrijeme je da nasjeckate sve povrće, a drugu polovicu luka narežite na tanke ploškice.

Meso operite i stavite u lonac u mlaku vodu.  Kada zavrije možete ubaciti sve povrće i smanjite vatru na najmanju visinu. Dodajte začine popout soli i papra ili još nekih koje volite okusiti u svojoj juhi. Možete ubaciti i povrtnu kocku za juhu. Juhu je na najslabijoj vatri potrebno kuhati oko 1.5 – 2 sata ovisno koliko je velik komad govedine koji ste odabrali. U zadnjih nekoliko minuta ubacite i šaku dvije rezanaca. Želimo vam dobar tek i ukusne obiteljske ručkove!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 1/2 kg govedine
  • 1.2 l vode
  • 200 g mrkve
  • 200 g repe
  • 3 poriluka
  • 1 celer
  • luk
  • 100 g graška
  • sol
  • papar
  • povrtna kocka ili povrtni temeljac

Autor: L.K.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

Zdrava domaća čokolada u muffins košaricama

Kao dio poziva našim čitateljima da podijele s nama svoje muffine, za oko nam je zapala ova super čokolada u muffin košaricama, a vlasnica recepta je naša čitateljica Melita Rukavina. Čokolada, muffin košarice, nama …

cobbler od nektarina

Cobbler s nektarinama

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Ali ja koristim sve načine da ubrzam vrijeme …

Prethodna objava: «domaći rezanci Domaći rezanci
Sljedeća objava: Lisnato tijesto sa malinama lisnato tijesto»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.