• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Goveđa juha sa graškom, mrkvom i repom
goveđa juha
Goveđa juha, Foto: Krnetic Vladimir/Shutterstock

Goveđa juha sa graškom, mrkvom i repom

Objavljeno: 27.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Goveđa juha izuzetno je ukusna i hranjiva i jedna od onih koju uz kokošju najčešće pripremamo za sebe i svoje ukućane. Biti će vam potrebno samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi kako biste je načinili.

goveđa juha
Goveđa juha, Foto: Krnetic Vladimir/Shutterstock

Mrkvu i repu je potrebno očistiti. Poriluku odrežite već otvrdnuli dio zelenih listova, korijen i ogulite nekoliko vanjskih listova. Sada polovicu luka zgnječite na kašastu konzistenciju i očistite jednu stabljiku celera. Povrće mora biti temeljito oprano i ocijeđeno. Vrijeme je da nasjeckate sve povrće, a drugu polovicu luka narežite na tanke ploškice.

Meso operite i stavite u lonac u mlaku vodu.  Kada zavrije možete ubaciti sve povrće i smanjite vatru na najmanju visinu. Dodajte začine popout soli i papra ili još nekih koje volite okusiti u svojoj juhi. Možete ubaciti i povrtnu kocku za juhu. Juhu je na najslabijoj vatri potrebno kuhati oko 1.5 – 2 sata ovisno koliko je velik komad govedine koji ste odabrali. U zadnjih nekoliko minuta ubacite i šaku dvije rezanaca. Želimo vam dobar tek i ukusne obiteljske ručkove!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 1/2 kg govedine
  • 1.2 l vode
  • 200 g mrkve
  • 200 g repe
  • 3 poriluka
  • 1 celer
  • luk
  • 100 g graška
  • sol
  • papar
  • povrtna kocka ili povrtni temeljac

Autor: L.K.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

coko banana bread

Čoko banana bread

Uvijek gledam da sama napravim bademovo brašno. Kupovna brašna mi nemaju taj neki poseban "gušt". I tako je bilo sve dok nisam dobila Letifico bademovo brašno. Takve savršene teksture i okusa, da bez razmišljanja mogu …

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

Prethodna objava: «domaći rezanci Domaći rezanci
Sljedeća objava: Lisnato tijesto sa malinama lisnato tijesto»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.