Goveđa juha izuzetno je ukusna i hranjiva i jedna od onih koju uz kokošju najčešće pripremamo za sebe i svoje ukućane. Biti će vam potrebno samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi kako biste je načinili.

Mrkvu i repu je potrebno očistiti. Poriluku odrežite već otvrdnuli dio zelenih listova, korijen i ogulite nekoliko vanjskih listova. Sada polovicu luka zgnječite na kašastu konzistenciju i očistite jednu stabljiku celera. Povrće mora biti temeljito oprano i ocijeđeno. Vrijeme je da nasjeckate sve povrće, a drugu polovicu luka narežite na tanke ploškice.
Meso operite i stavite u lonac u mlaku vodu. Kada zavrije možete ubaciti sve povrće i smanjite vatru na najmanju visinu. Dodajte začine popout soli i papra ili još nekih koje volite okusiti u svojoj juhi. Možete ubaciti i povrtnu kocku za juhu. Juhu je na najslabijoj vatri potrebno kuhati oko 1.5 – 2 sata ovisno koliko je velik komad govedine koji ste odabrali. U zadnjih nekoliko minuta ubacite i šaku dvije rezanaca. Želimo vam dobar tek i ukusne obiteljske ručkove!
Sastojci (za 6 osoba):
- 1/2 kg govedine
- 1.2 l vode
- 200 g mrkve
- 200 g repe
- 3 poriluka
- 1 celer
- luk
- 100 g graška
- sol
- papar
- povrtna kocka ili povrtni temeljac
Autor: L.K.