• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Torta od kokosa i čokolade
torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Objavljeno: 26.09.2014. Autor: Sanja Štetić

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete oduševiti ukućane. Provjerite imate li sve potrebno i prionite na posao.

torta od kokosa i čokolade

Pripremanje torte traži malo više vremena jer je potrebno napraviti smjesu za biskvit kao i za kremu. Bilo bi najbolje prvo riješiti biskvit na koji će potom ići slasna smjesa. Potrebno je nakon što ste razbili jaja dobro ih umutiti i potom promiješati s brašnom, praškom za pecivom i šećerom.

Nakon što ste napravili smjesu za biskvit podijelite ju na dva dijela i stavite u pećnicu, a sve kako bi na kraju mogli nakon što stavite kremu preklopiti donji sloj drugim dijelom biskvita. Pecite ga na 180 stupnjeva između 10 i 15 minutai provjeravajte kako biskvit ne bi izgorio.

Za savršenu kremu potrebno je skuhati puding i dodati kokos te sve dobro promiješati. U međuvremenu potrebno je otopiti čokoladu na ulju ili maslacu. Nakon 15 minuta izvadite kore iz pećnice i premažite prvo kremom, a onda čokoladom i na kraj drugi dio kore. Na kraju pečete najviše 30 minuta na 180 stupnjeva.

Biskvit:

  • 3 žlice brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 5 žlica šećera
  • 5 jaja

Krema:

  • 4 žlica šećera
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g kokosa
  • 1 vrećica pudinga

Glazura:

  • 2 žlica ulja ili 50 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 ml slatkog vrhnja

Autor: S.Š., Foto: Bine/Shutterstock

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Sladoled od ljubičastog batata

Drugo lice batata: domaći sladoled

Iako pomalo teška srca, ali vrijeme je i za takve obrate u mome životu, pišem vam kolumnu o mojih 40 dana bez rafiniranog šećera. Da, da dobro ste pročitali 40 DANA BEZ ŠEĆERA. Priznajem, iako sam do sada izbjegavala …

Torta od jabuka

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se …

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

Prethodna objava: «sok od mrkve Sok od mrkve
Sljedeća objava: Španjolska juha španjolska juha»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.