• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Ćufte – mesne okruglice u umaku od rajčice
ćufte u umaku od rajčice

Ćufte – mesne okruglice u umaku od rajčice

Objavljeno: 14.02.2018. Autor: Martina Lovaković

Ako ste nebrojeno puta do sada pokušavali pripremiti ukusne ćufte u umaku od rajčice i to vam nije pošlo za rukom, na pravom ste mjestu. Od danas, vi i vaša obitelj ćete biti oduševljeni ukusnim, mekanim, sočnim i čvrstim okruglicama od mesa.

Vjerojatno ne postoji onaj tko u djetinjstvu nije bio oduševljen bakinim ćuftama, a ako ih do sada niste uspjeli pripremiti, sada je pravo vrijeme da se na to ponovo odvažite uz ovaj recept. Naučite pripremati ćufte upravo onako kako su ih pripremale naše bake.

Recept za ćufte u umaku od rajčice

ćufte sa špagetima

Sastojci

  • 50 dekagrama mljevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 šalica riže
  • malo pancete ili suhe vratine po želji
  • malo sjeckanog peršina
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 jaje
  • sol i papar
  • pola žličice sode bikarbone
  • pola šalice krušnih mrvica
  • 3 decilitra umak od pasirane rajčice

Priprema

Za početak na malo maslinovog ulja ispržite sitno sjeckani luk i po želji pancetu ili suhu vratinu. Ako ne želite, ne morate dodavati pancetu ili suhu vratinu.

Što se tiče izbora mljevenog mesa, odaberite ono koje vam najviše odgovara. Možete koristiti piletinu, puretinu, svinjetinu, junetinu ili miješano mljeveno meso.

U posudi dobro promiješajte rukama meso, pečeni luk, jaje, rižu, krušne mrvice, peršin, sodu bikarbonu, crvenu papriku, sol i papar. Sodu bikarbonu koristimo kako bi ćufte prilikom kuhanja malo nabujale i bile podatne i meke. Sami procijenite koliko vam treba krušnih mrvica. One se dodaju kako bi upile svu suvišnu tekućinu i kako smjesa mesa ne bi bila jako mekana.

Nakon toga od mesa radite rukama male okrugle loptice i kratko ih prepržite na vrućem ulju.

ćufte priprema

Dodajte ćufte u jedan veći lonac te u njih dodajte umak od rajčice i malo vode te začina po želji. Ćufte kuhajte oko sat vremena uz povremeno provjeravanje imate li dovoljno tekućine.

Pred kraj kuhanja pripremite zapršku od malo ulja, brašna te crvene paprike. Sve dobro promiješajte pjenjačom, dodajte oko 2 decilitra vode i lagano prokuhajte.

Zapršku ulijte u lonac s ćuftama i umakom od rajčice pred sam kraj kuhanja, još jednom prokuhajte i ugasite.

Ćufte se najčešće poslužuju uz pire krumpir i one će tako biti najukusnije. No, mogu se poslužiti i uz tjesteninu ili njoke od krumpira ili njoke od kruha. Ne zaboravite niti na salatu. Najbolje će pristajati ukusna zelena salata, a ako je nemate poslužit će i neka ukiseljena.

Autor: M.L., Foto: EstudioWebDoce/Pixabay; Markéta Machová/Pixabay; AURELIE LUYLIER/Pixabay

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

barbara kolac

Super brzi kolač

Izuzetno jednostavan i sočan kolač koji će se, ako ga samo jednom iskušate, zbog brzine pripreme vrlo često naći na vašem stolu. Što čekate, počastite svoja nepca ovim ukusnim, brzim receptom. Jaja miksajte sa šećerom …

Palačinke s orasima

Brze i ukusne palačinke s orasima

Postoji li netko tko ne voli palačinke? Sumnjamo! Najukusnije su one koje nas vraćaju u djetinjstvo i obuzimaju nas lijepim osjećajima topline i sreće. A jedne od takvih su vječno popularne palačinke s orasima. Mekane, …

čokoladni keksići

Savršeno čokoladni keksi

Kekse već duže vrijeme smatramo svakodnevnim, nezaobilaznim desertom, a tu, naravno, podrazumijevamo čokoladne kekse, čajne kekse i sve ostale koje možete naći i kupiti u trgovinama. Mogućnosti su beskrajne. Čokoladni …

Prethodna objava: «tjestenina-sa-spinatom Tjestenina sa špinatom
Sljedeća objava: Čisti raženi kruh razeni-kruh»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.