• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Domaća granola od banane
domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Objavljeno: 04.06.2019. Autor: Irena Gavran

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više!

Recept za domaću granolu od banane

domaća granola

Sastojci za granolu

  • 250 g zobenih
  • 1 žličica cimeta
  • 100 g lješnjaka (grublje nasjeckanih)
  • 50-ak grama badema (ja sam koristila listiće, ali možete i njih grublje nasjeckati)
  • Prstohvat soli
  • 2 skoz zrele banane
  • 100 g meda
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2-3 žlice smeđeg šećera (ovo samo ako volite slađe)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili ruma

Priprema granole

  1. Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi. U posudu za kuhanje stavite med i kokosovo ulje (i šećer ako koristite) pa na laganoj vatri kuhajte dok sve se ne otopi i ne sjedini.
  2. Bananu izgnječite vilicom, uspite smjesu meda i ulja, pa dodajte i ekstrakt.
  3. Sad sjedinite obje smjese kuhačom.
  4. Granolu ravnomjerno rasporedite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite na 170ºC cca 25 minuta, s tim da sam ja morala 2 puta pomiješati smjesu tokom pečenja jer se na rubovima jače za pekla a po sredini slabije.

Granola je jako ukusna i hrskava. U dobro zatvorenoj posudi može stajati par tjedana, ali se to u mojoj kući nije nikada dogodilo.

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kreme i preljevi, Voćni deserti

Želite se zasladiti?

keksi linceri

Linzeri – recept za božićne keksiće kojima nitko ne može odoljeti

Sigurno ste već primijetili da smo polako krenuli s objavama isprobanih recepata za božićne kolače i keksiće, a danas je red na svevremensku klasiku, keksiće nad keksićima - Linzere! Iako ste ih jeli više puta u …

Torta od kokosa

Za razliku od čokoladne torte ili recimo voćne torte koje su dosta česte na tanjurima prilikom raznih svečanosti, to nije slučaj sa tortom od kokosa. Razlog vjerojatno leži u tome što se radi o torti specifičnog okusa …

keksi s kraljevskim preljevom

Keksi s kraljevskom (royal icing) glazurom

Naravno da ovaj recept za kekse možete upotrebljavati u kojem obliku želite, ali mjesec ljubavi je pa su srčeka „must-have“. Od ove smjese će vam ispasti dva velika pladnja puna keksića. Sastojci za kekse: 1 jaje …

Prethodna objava: « Origano
Sljedeća objava: Majčina dušica majčina dušica»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.