• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kreme i preljevi / Domaća granola od banane
domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Objavljeno: 04.06.2019. Autor: Irena Gavran

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više!

Recept za domaću granolu od banane

domaća granola

Sastojci za granolu

  • 250 g zobenih
  • 1 žličica cimeta
  • 100 g lješnjaka (grublje nasjeckanih)
  • 50-ak grama badema (ja sam koristila listiće, ali možete i njih grublje nasjeckati)
  • Prstohvat soli
  • 2 skoz zrele banane
  • 100 g meda
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2-3 žlice smeđeg šećera (ovo samo ako volite slađe)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije ili ruma

Priprema granole

  1. Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi. U posudu za kuhanje stavite med i kokosovo ulje (i šećer ako koristite) pa na laganoj vatri kuhajte dok sve se ne otopi i ne sjedini.
  2. Bananu izgnječite vilicom, uspite smjesu meda i ulja, pa dodajte i ekstrakt.
  3. Sad sjedinite obje smjese kuhačom.
  4. Granolu ravnomjerno rasporedite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. Pecite na 170ºC cca 25 minuta, s tim da sam ja morala 2 puta pomiješati smjesu tokom pečenja jer se na rubovima jače za pekla a po sredini slabije.

Granola je jako ukusna i hrskava. U dobro zatvorenoj posudi može stajati par tjedana, ali se to u mojoj kući nije nikada dogodilo.

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kreme i preljevi, Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim! Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija …

Najbolje proteinske, domaće energetske pločice

Znate li za one grozne floskule o tome kako su žene lude i komplicirane? E, pa nisu žene lude i komplicirane, nego su ljudi ludi i komplicirani. A žene su samo ljudi. A ljudi postanu takvi ako nemaju ispušni …

Čokoladna torta s bananicama

Čokoladna torta s bananicama

Danas vam donosim recept za jednu odličnu, čokoladnu i brzu torticu/kolač. Možda se čini kao puno teksta i da je komplicirana, ali stvarno je jednostavna i jako ukusna. Recept za čokoladnu tortu s bananicama Sastojci …

Prethodna objava: « Origano
Sljedeća objava: Majčina dušica majčina dušica»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.