Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više!
Recept za domaću granolu od banane
Sastojci za granolu
- 250 g zobenih
- 1 žličica cimeta
- 100 g lješnjaka (grublje nasjeckanih)
- 50-ak grama badema (ja sam koristila listiće, ali možete i njih grublje nasjeckati)
- Prstohvat soli
- 2 skoz zrele banane
- 100 g meda
- 60 g kokosovog ulja
- 2-3 žlice smeđeg šećera (ovo samo ako volite slađe)
- 1 žličica ekstrakta vanilije ili ruma
Priprema granole
- Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi. U posudu za kuhanje stavite med i kokosovo ulje (i šećer ako koristite) pa na laganoj vatri kuhajte dok sve se ne otopi i ne sjedini.
- Bananu izgnječite vilicom, uspite smjesu meda i ulja, pa dodajte i ekstrakt.
- Sad sjedinite obje smjese kuhačom.
- Granolu ravnomjerno rasporedite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite na 170ºC cca 25 minuta, s tim da sam ja morala 2 puta pomiješati smjesu tokom pečenja jer se na rubovima jače za pekla a po sredini slabije.
Granola je jako ukusna i hrskava. U dobro zatvorenoj posudi može stajati par tjedana, ali se to u mojoj kući nije nikada dogodilo.

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.