• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pire krumpir
Pire krumpir, Foto: kavring/Shutterstock

Pire krumpir

Objavljeno: 09.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Pire krumpir je prilog koji se već dosta dugo može vidjeti ne samo u našoj kuhinji, nego i ostalim kuhinjama. Radi se o poprilično jednostavnom prilogu kojeg nije teško napraviti.

Pire krumpir, Foto: kavring/Shutterstock

Ne znamo jeste li znali kako se od pire krumpira rade čuvene njoke i naravno kroketi. Naravno stvar je u tome da sam pire krumpir predstavlja bazu za ono što će usljediti kasnije. Pored toga što se koristi za pripremanje njoka i kroketa, pire krumpir je jako dobar kao prilog mnogim jelima.

Pritom naravno mislimo na nezaobilaznu mesnu štrucu, brojne umake i druga jela. Što se tiče njegove pripreme, vjerujte da nema jednostavnijeg priloga za spremiti.

Pire krumpir:

  • krumpiri
  • maslac
  • sol
  • jaje
  • mlijeko

Prvo uzmete krumpir, ogulite ga i narežete na kockice te stavite kuhati u slanu vodu. Kada primjetite da je krumpir pri kraju, ocjedite ga i zgnječite nakon čega razbijete jedno jaje, koje daje lijepu boju. Jaje je bitno razbiti dok je krumpir još vruć kako bi se moglo skuhati. Nakon toga uzmete maslaca i promiješate te dodajete mlijeko i sol dok pire ne postane fin i putrast.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

puding od limuna

Puding od limuna

Koliko vremena provodite u kuhinji? Jeste li žena koja ne radi nego se kod kuće brine za djecu ili ste jedna od onih zaposlenih majki koja svaki dan oko 8 sati provede izvan svoje kuće. Ako ste majka koja nastoji …

Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem. Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako …

Prethodna objava: « Kroasan
Sljedeća objava: Liker od naranče liker od narance»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.