• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Pire krumpir
Pire krumpir, Foto: kavring/Shutterstock

Pire krumpir

Objavljeno: 09.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Pire krumpir je prilog koji se već dosta dugo može vidjeti ne samo u našoj kuhinji, nego i ostalim kuhinjama. Radi se o poprilično jednostavnom prilogu kojeg nije teško napraviti.

Pire krumpir, Foto: kavring/Shutterstock

Ne znamo jeste li znali kako se od pire krumpira rade čuvene njoke i naravno kroketi. Naravno stvar je u tome da sam pire krumpir predstavlja bazu za ono što će usljediti kasnije. Pored toga što se koristi za pripremanje njoka i kroketa, pire krumpir je jako dobar kao prilog mnogim jelima.

Pritom naravno mislimo na nezaobilaznu mesnu štrucu, brojne umake i druga jela. Što se tiče njegove pripreme, vjerujte da nema jednostavnijeg priloga za spremiti.

Pire krumpir:

  • krumpiri
  • maslac
  • sol
  • jaje
  • mlijeko

Prvo uzmete krumpir, ogulite ga i narežete na kockice te stavite kuhati u slanu vodu. Kada primjetite da je krumpir pri kraju, ocjedite ga i zgnječite nakon čega razbijete jedno jaje, koje daje lijepu boju. Jaje je bitno razbiti dok je krumpir još vruć kako bi se moglo skuhati. Nakon toga uzmete maslaca i promiješate te dodajete mlijeko i sol dok pire ne postane fin i putrast.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Čokoladni ganache

Čokoladni ganache

Ovaj čokoladni ganache bih opisala kao mali zalogaji mira za mamu koja naporno radi uz djecu. I povremeno mi treba nešto što će mi podići duh i dati energiju za nastavak dana. Recept za čokoladni ganache Sastojci: …

Recept za najukusnije fritule s jogurtom

Fritule, male mirišljave i ukusne slastice koje su česti način spremanja upravo u Dalmaciji (popularne dalmatinske fritule). Sad, u ovo zimsko vrijeme i vrijeme blagdana sve ih češče možemo naći po adventskim događajima …

baklava

Baklava

Baklava je zanimljiva slastica koja je svojstvena turskoj gastronomiji, ali i jugozapadnoj i centralnoj Aziji. 1650. godine riječ baklava se, doslovno prenesena iz turskog, prvi puta koristila u engleskom i označavala je …

Prethodna objava: « Kroasan
Sljedeća objava: Liker od naranče liker od narance»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.