• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Njoki bez krumpira
njoki bez krumpira

Njoki bez krumpira

Objavljeno: 24.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Više smo se puta mogli uveriti kako su njoki zaista idealna kombinacija uz velik broj jela, kao što je gluaš, brojni umaci i mnogi drugi specijaliteti. Dosada smo imali priliku kušati njoke spremljene na velik broj načina, domaće i one kupovne. Naravno da nakon ne znam koliko kušanja smo shvatili kako su one domaće ipak najfinije.

njoki bez krumpira

Način njihove izrade nije upoće kompliciran, jedino što morate imati kao i kod svega ostalog u životu, vrijeme i volju, odnosno želju da isprobate nešto novo. Kada ste se napokon odlučili na taj veliki korak, morate samo izabrati hoćete li njoke sa ili bez krumpira. Naravno ako niste znali njoki se mogu napraviti na više načina, a jedan od njih je da se krumpir uopće ne stavlja.

Dakle njoke možete napraviti i od kruha. To je još jedan od načina kako se mogu spremati njoke, koje se smatraju idealnim prilogom iz još jednog razloga, a to je da osiguravaju dulje vrijeme sitosti, zbog škroba kojeg sadrže, a koji se duže razgrađuje u samom organizmu.

Uzmete kruh i narežete ga na šnite. Potom svaku šnitu narežite na sitne kockice. Nakon što ste kruh usitnili, uzmite jaje i dobro ga istucite te polijte u smjesu gdje se nalazi kruh. Dodajte brašno, mlijeko i sol te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zapravo dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati bez da se ljepi. Isto tako kad napravite oblike stavite ih zamrzavati, tako da ih možete upotrijebiti za vaš idući ručak.

Njoke od kruha:

  • kruh (stari)
  • brašno (glatko)
  • jaje
  • sol
  • mlijeko

Foto: O.Bellini/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

cheesecake

Cheesecake

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće …

sacher torta

Sacher torta

Sacher torta među najpoznatijim je tortama na svijetu i zaštićeni je suvenir austrijske prijestolnice. Ukusna i neodoljiva za sve čokoljupce, prava je kraljica među tortama. Vrijeme je da osjetite duh Beča i počastite …

čokoladna torta bez brašna

Bezglutenska čokoladna torta bez brašna

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih …

Prethodna objava: «punjene lignje Lignje punjene s mljevenim mesom
Sljedeća objava: Pekarski krumpir »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.