• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Njoki bez krumpira
njoki bez krumpira

Njoki bez krumpira

Objavljeno: 24.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Više smo se puta mogli uveriti kako su njoki zaista idealna kombinacija uz velik broj jela, kao što je gluaš, brojni umaci i mnogi drugi specijaliteti. Dosada smo imali priliku kušati njoke spremljene na velik broj načina, domaće i one kupovne. Naravno da nakon ne znam koliko kušanja smo shvatili kako su one domaće ipak najfinije.

njoki bez krumpira

Način njihove izrade nije upoće kompliciran, jedino što morate imati kao i kod svega ostalog u životu, vrijeme i volju, odnosno želju da isprobate nešto novo. Kada ste se napokon odlučili na taj veliki korak, morate samo izabrati hoćete li njoke sa ili bez krumpira. Naravno ako niste znali njoki se mogu napraviti na više načina, a jedan od njih je da se krumpir uopće ne stavlja.

Dakle njoke možete napraviti i od kruha. To je još jedan od načina kako se mogu spremati njoke, koje se smatraju idealnim prilogom iz još jednog razloga, a to je da osiguravaju dulje vrijeme sitosti, zbog škroba kojeg sadrže, a koji se duže razgrađuje u samom organizmu.

Uzmete kruh i narežete ga na šnite. Potom svaku šnitu narežite na sitne kockice. Nakon što ste kruh usitnili, uzmite jaje i dobro ga istucite te polijte u smjesu gdje se nalazi kruh. Dodajte brašno, mlijeko i sol te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zapravo dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati bez da se ljepi. Isto tako kad napravite oblike stavite ih zamrzavati, tako da ih možete upotrijebiti za vaš idući ručak.

Njoke od kruha:

  • kruh (stari)
  • brašno (glatko)
  • jaje
  • sol
  • mlijeko

Foto: O.Bellini/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

voćna torta

Torta “Proljetna vila”

Proljeće u meni uvijek probudi neku novu životnu radost i zaigranost, nadam se da i vas proljeće inspirira za ispeći neku finu slasticu upotpunjenu proljetnim, finim i mirisnim voćem. Pritom ako imate sreće i na dohvat …

zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao na roščiće. Iako se na prvu kombinacija čini nespojivom, rezultat je izvrstan. Zanimljive su boje i nadasve zanimljivog …

Prethodna objava: «punjene lignje Lignje punjene s mljevenim mesom
Sljedeća objava: Pekarski krumpir »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.