Krem juha od cvjetače (karfiola)

Koliko smo se puta našli u situaciji da nam nije odgovarala juha i to ponajviše, jer jednostavno ne volimo bistre juhe sa malo povrća i kuhanog mesa. Velik dio nas odrastao je na domaćoj pilećoj, goveđoj i drugim juhama koje su nam polako postale sinonim za nešto što nam se ne jede, a moramo.

Krem juha od cjetače, Foto: bonchan/Shutterstock

Međutim ako ste mogli primjetiti izbor juha postao je itekako zanimljiv do te mjere da danas postoje recepti juha, gdje se  smatraju poprilično konkretnim obrokom, što znači da nakon toga ne morate jesti više ništa.

Od svih kremastih juha nama je nekako najdraža krem juha od cvjetače. Potrebno je napomenuti kako se ova juha može spremati u kombinaciji više povrća, gdje možete smanjiti količinu cvjetače, a dodati nekog drugog povrća kao što je mrkva.

Krem juha od karfiola

  • 1 karfiol
  • malo vegete
  • malo maslaca
  • 1 kiselo vrhnje
  • 7 dcl mlijeka
  • malo brašna
  • 1 luk
  • malo parmezana

Uzmete karfiol, razdvojite njegove cvjetove te ih stavite u posudu za kuhanje. Kuhat ćete ih dok cvijetovi ne omekšaju, nakon čega ćete ocijediti karfiol i izmiksati ga u mikseru. U međuvremenu na maslacu ćete popržiti luk oko 2-3 minute, kada ćete dodati brašno i mlijeko te pustiti da smjesa lagano prokuha. Tada ćete dodati kiselo vrhnje i miješati dok se smjesa ne zgusne te karfiol.

Dobar tek

Komentiraj