• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Recept za prhku orahnjaču
orahnjača

Recept za prhku orahnjaču

Objavljeno: 18.03.2019. Autor: Lidija Osmak

Danas imam za vas klasik, prhku orahnjaču koja već godinama osvaja srca svih koji su je probali!

Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama… ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s izradom prhkih roladica koje će vašem domu podariti mirise djetinjstva!

Recept za prhku orahnjaču:

Sastojci potrebni za izradu tijesta:

  • 330 g brašna (pola glatko – pola oštro)
  • 2 žumanjka
  • 120 ml vrhnja
  • 130 g maslaca
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • 50 g šećera
  • naribana kora limuna

Sastojci potrebni za nadjev:

  • 330 g mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • žlica meda
  • aroma vanilije ili ruma
  • 130 ml mlijeka
  • bjelanjak

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji na hladnom oko pola sata.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev tako da pomiješate orahe, med, šećer i arome te ih prelijete vrućim mlijekom.
  3. Kada se nadjev ohladi umiješajte mu snijeg od bjelanjka.
  4. Tijesto podijelite na 2 dijela i razvaljajte.
  5. Svaki dio premažite s pola nadjeva i zarolajte u roladu.
  6. Pecite ih na 200°C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
  7. Ohlađene rolade posipajte šećerom u prahu i narežite oštrim tankim nožićem
Lidija Osmak
Lidija Osmak

Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

zdrava krostata

Zdrava čokoladna krostata s kikirikijem

Meni nema boljeg deserta od talijanske krostate. Bila ona voćna ili čokoladna, ja ju obožavam, jer Talijani jako dobro znaju što je dobar desert. Savršeni spoj prhkog tijesta i čokoladne kreme je nešto što mogu jesti i …

palačinke sa špinatom

Palačinke sa špinatom

Palačinke nisu samo ukusan i jednostavan desert koji možete napuniti popularnom čokoladom ili možda marmeladom. Postoji velik broj jela koji se oslanjaju na palačinke, a mnoga od njih su slane varijante i nemaju veze s …

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

Prethodna objava: «Orange curd bez jaja Orange curd bez jaja
Sljedeća objava: Drugo lice batata: domaći sladoled Sladoled od ljubičastog batata»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.