• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Recept za prhku orahnjaču
orahnjača

Recept za prhku orahnjaču

Objavljeno: 18.03.2019. Autor: Lidija Osmak

Danas imam za vas klasik, prhku orahnjaču koja već godinama osvaja srca svih koji su je probali!

Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama… ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s izradom prhkih roladica koje će vašem domu podariti mirise djetinjstva!

Recept za prhku orahnjaču:

Sastojci potrebni za izradu tijesta:

  • 330 g brašna (pola glatko – pola oštro)
  • 2 žumanjka
  • 120 ml vrhnja
  • 130 g maslaca
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • 50 g šećera
  • naribana kora limuna

Sastojci potrebni za nadjev:

  • 330 g mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • žlica meda
  • aroma vanilije ili ruma
  • 130 ml mlijeka
  • bjelanjak

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji na hladnom oko pola sata.
  2. Za to vrijeme pripremite nadjev tako da pomiješate orahe, med, šećer i arome te ih prelijete vrućim mlijekom.
  3. Kada se nadjev ohladi umiješajte mu snijeg od bjelanjka.
  4. Tijesto podijelite na 2 dijela i razvaljajte.
  5. Svaki dio premažite s pola nadjeva i zarolajte u roladu.
  6. Pecite ih na 200°C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
  7. Ohlađene rolade posipajte šećerom u prahu i narežite oštrim tankim nožićem
Lidija Osmak
Lidija Osmak

Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

mokri kolac

Mokri kolač

Život bez slatkog je nezamisliv i zato je važno znati nekoliko recepata koji će vam pomoći u pripremi slasnih kolača i torti. Za sve one koji nemaju puno vremena tu je mokri kolač. Kada jednom iskušate ovaj jednostavan i …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

Prethodna objava: «Orange curd bez jaja Orange curd bez jaja
Sljedeća objava: Drugo lice batata: domaći sladoled Sladoled od ljubičastog batata»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.