• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Umak od povrća

Umak od povrća

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Danas je zaista nemoguće zamisliti jelo bez nekog umaka koje je tu da nam malo začini jelo i učini ga kompletnim. Razlikujemo velik broj umaka, odnosno recepata, koji se razlikuju svojim sastojcima, a pritom naravno mislimo na meso, povrće i druge namirnice koje se mogu naći pri ruci.

Umak od povrća jedno je od popularnijih jela i to ponajviše zbog toga što se radi o prije svega zdravom dijelu ručka koji najviše obiluje vlaknima koji su potrebni za zdravo funkcioniranje organizma. Dakle kada pričamo o umaku od povrća tada treba znati da se ovdje radi o zaista velikom broju umaka, ovisi za koje ste se povrće odlučili.

Mi vam savjetujemo jedan recept koji je ukusan i ide kao prilog velikom broju jela.

Sastojci za umak od povrća

  • 5 paprika (najbolje babura)
  • 5 crvenih paprika
  • 1 glavica luka
  • malo vegete
  • peršina
  • 2 manja svježa paradajza
  • malo ajvara
  • malo mlijeka
  • malo soli

Priprema

  1. Uzmete paprike, operete ih i narežete na trakice te sve dobro začinite vegetom i peršinom
  2. Nakon toga uzmete luk, nasjeckate ga i stavite pirjati na tavi
  3. Kada procjenite da je luk pri kraju, stavite paprike i ostavite da se pirja neko vrijeme
  4. Dodate malo mlijeka, ajvara i soli kako bi smjesa postala kompaktna
  5. Kada je gotovo poslužite uz neki komad mesa

Mi vam preporučamo da ga probate uz pureće medaljone ili punjena pureća prsa zato što pureće meso zna biti dosta suho.

Foto: Catkin/Pixabay

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

sacher torta

Sacher torta

Sacher torta među najpoznatijim je tortama na svijetu i zaštićeni je suvenir austrijske prijestolnice. Ukusna i neodoljiva za sve čokoljupce, prava je kraljica među tortama. Vrijeme je da osjetite duh Beča i počastite …

Puslice

Okus djetinjstva: Puslice

Ima li išta slađe nego kada u usta stavimo slatku puslicu, oku privlačnu, hrskavu i zamamnu slasticu koja se u dodiru s nepcem topi, očara nam okusne pupoljke i nestane u sekundi, kao da je iz mašte pobjegla. Priprema …

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

Prethodna objava: « Kolač od maka
Sljedeća objava: Čokoladni kuglof »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.