• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Umak od povrća

Umak od povrća

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Danas je zaista nemoguće zamisliti jelo bez nekog umaka koje je tu da nam malo začini jelo i učini ga kompletnim. Razlikujemo velik broj umaka, odnosno recepata, koji se razlikuju svojim sastojcima, a pritom naravno mislimo na meso, povrće i druge namirnice koje se mogu naći pri ruci.

Umak od povrća jedno je od popularnijih jela i to ponajviše zbog toga što se radi o prije svega zdravom dijelu ručka koji najviše obiluje vlaknima koji su potrebni za zdravo funkcioniranje organizma. Dakle kada pričamo o umaku od povrća tada treba znati da se ovdje radi o zaista velikom broju umaka, ovisi za koje ste se povrće odlučili.

Mi vam savjetujemo jedan recept koji je ukusan i ide kao prilog velikom broju jela.

Sastojci za umak od povrća

  • 5 paprika (najbolje babura)
  • 5 crvenih paprika
  • 1 glavica luka
  • malo vegete
  • peršina
  • 2 manja svježa paradajza
  • malo ajvara
  • malo mlijeka
  • malo soli

Priprema

  1. Uzmete paprike, operete ih i narežete na trakice te sve dobro začinite vegetom i peršinom
  2. Nakon toga uzmete luk, nasjeckate ga i stavite pirjati na tavi
  3. Kada procjenite da je luk pri kraju, stavite paprike i ostavite da se pirja neko vrijeme
  4. Dodate malo mlijeka, ajvara i soli kako bi smjesa postala kompaktna
  5. Kada je gotovo poslužite uz neki komad mesa

Mi vam preporučamo da ga probate uz pureće medaljone ili punjena pureća prsa zato što pureće meso zna biti dosta suho.

Foto: Catkin/Pixabay

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

puding od limuna

Puding od limuna

Koliko vremena provodite u kuhinji? Jeste li žena koja ne radi nego se kod kuće brine za djecu ili ste jedna od onih zaposlenih majki koja svaki dan oko 8 sati provede izvan svoje kuće. Ako ste majka koja nastoji …

Američki chocolate chip cookies

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i …

kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova …

Prethodna objava: « Kolač od maka
Sljedeća objava: Čokoladni kuglof »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.