• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Punjena pureća prsa

Punjena pureća prsa

Objavljeno: 21.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Pureća prsa su kao i pileća preporučljivo su meso za svakoga tko voli jesti malo laganiju hranu. Naime ako malo bolje pogledate skoro svaka dijeta u svoj obrok uvrštava pileće ili pureće meso. Radi se o zahvalnom komadu mesa, jer s njim možemo napraviti puno toga.

I pileća i pureća prsa izvrsno su rješenje za toplo hladnu salatu koju možete poslužiti ljeti, a da ne pričamo o raznim pečenjima koja uključju pileće i pureće meso.

Osim što su pogodna za razne salate, oba tipa mesa u zadnje se vrijeme najviše poslužuju punjena sa određenim sastojcima.

Sastojci za punjena pureća prsa

  • pureća prsa
  • sol
  • vegeta
  • peršin
  • slatka crvena paprika u prahu
  • sir gauda
  • malo pancete
  • malo šunke

Postupak za punjena pureća prsa

Uzmete prvo pureća prsa i dobro ih istučete nakon čega uzmete prethodno smješanu smjesu od malo vegete, soli, crvene paprika i peršina te opet sve dobro istučete. Kada ste napacali meso, uzmite malo sira narezanog na tanke trakice, malo šunke i pancete te posložite na svaku šniclu.

Kada ste gotovi zarolajte šnicle i zakačite ih čačkalicama te stavite peći u pećnicu. Meso je bitno podlijevati dok ne dobije željenu zlatnu boju.

Foto: marco mayer/Shutterstock

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Krafne s ljubičastim batatom

Ružičaste krafne s ljubičastim batatom

Iako su nam poklade pomalo izazvale zasićenje kod krafni, ove koje sam ja danas za vas spremio su drugačije, ne-tako-klasične ružičaste krafne bez umjetnih boja koje morate probati. Nešto drugačije, a jednako …

Princes krafne koje ćete obožavati

Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate …

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Prethodna objava: « Meso u lisnatom
Sljedeća objava: Pržnene lignje »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.