Pureća prsa su kao i pileća preporučljivo su meso za svakoga tko voli jesti malo laganiju hranu. Naime ako malo bolje pogledate skoro svaka dijeta u svoj obrok uvrštava pileće ili pureće meso. Radi se o zahvalnom komadu mesa, jer s njim možemo napraviti puno toga.
I pileća i pureća prsa izvrsno su rješenje za toplo hladnu salatu koju možete poslužiti ljeti, a da ne pričamo o raznim pečenjima koja uključju pileće i pureće meso.
Osim što su pogodna za razne salate, oba tipa mesa u zadnje se vrijeme najviše poslužuju punjena sa određenim sastojcima.
Sastojci za punjena pureća prsa
- pureća prsa
- sol
- vegeta
- peršin
- slatka crvena paprika u prahu
- sir gauda
- malo pancete
- malo šunke
Postupak za punjena pureća prsa
Uzmete prvo pureća prsa i dobro ih istučete nakon čega uzmete prethodno smješanu smjesu od malo vegete, soli, crvene paprika i peršina te opet sve dobro istučete. Kada ste napacali meso, uzmite malo sira narezanog na tanke trakice, malo šunke i pancete te posložite na svaku šniclu.
Kada ste gotovi zarolajte šnicle i zakačite ih čačkalicama te stavite peći u pećnicu. Meso je bitno podlijevati dok ne dobije željenu zlatnu boju.
Foto: marco mayer/Shutterstock