Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme.
Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Ali ja koristim sve načine da ubrzam vrijeme pripreme i što prije uživam u gotovom proizvodu.
Recept za Cobbler s nektarinama
Sastojci
- 120 g maslaca
- 130 g brašna
- 150 g šećera
- Žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 240 ml mlijeka
- 500 g nektarina
- 1 do 2 žlice soka od limuna
- 1 burbon vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
Priprema
- Maslac otopite i istresite u kalup za pečenje dimenzija cca 30x20cm.
- Brašno, prašak za pecivo, 50ak grama šećera i sol pomiješajte u posudi, pa dodajte mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne razbijete grudice.
- Istresite tu smjesu po pola kalupa, po maslacu ali ništa ne miješajte.
- Nektarine ogulite, očistite i narežite na manje komadiće. Dodajte preostalih 100 grama šećera, limun i burbon vanilin šećer. Stavite ih kuhati dok se šećer ne otopi i sirup ne proključa.
- Sad tu smjesu istresite po pola kalupa (po smjesi od brašna i mlijeka).
- Pospite cimetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 190ºC. Pecite nekih 40 min dok kora ne posmeđi.
Pospite šećerom u prahu i poslužite s kuglom sladoleda.
Proces pripreme sa slikama će ovih dana biti na mom Instagram profilu – @pregacha, pa navratite…
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.