• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Cobbler s nektarinama
cobbler od nektarina

Cobbler s nektarinama

Objavljeno: 04.07.2019. Autor: Irena Gavran

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme.

Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Ali ja koristim sve načine da ubrzam vrijeme pripreme i što prije uživam u gotovom proizvodu.

Recept za Cobbler s nektarinama

cobbler s nektarinama

Sastojci

  • 120 g maslaca
  • 130 g brašna
  • 150 g šećera
  • Žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 240 ml mlijeka
  • 500 g nektarina
  • 1 do 2 žlice soka od limuna
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

Priprema

  1. Maslac otopite i istresite u kalup za pečenje dimenzija cca 30x20cm.
  2. Brašno, prašak za pecivo, 50ak grama šećera i sol pomiješajte u posudi, pa dodajte mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne razbijete grudice.
  3. Istresite tu smjesu po pola kalupa, po maslacu ali ništa ne miješajte.
  4. Nektarine ogulite, očistite i narežite na manje komadiće. Dodajte preostalih 100 grama šećera, limun i burbon vanilin šećer. Stavite ih kuhati dok se šećer ne otopi i sirup ne proključa.
  5. Sad tu smjesu istresite po pola kalupa (po smjesi od brašna i mlijeka).
  6. Pospite cimetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 190ºC. Pecite nekih 40 min dok kora ne posmeđi.

Pospite šećerom u prahu i poslužite s kuglom sladoleda.

cobbler nektarine

Proces pripreme sa slikama će ovih dana biti na mom Instagram profilu – @pregacha, pa navratite…

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Zdrava domaća čokolada u muffins košaricama

Kao dio poziva našim čitateljima da podijele s nama svoje muffine, za oko nam je zapala ova super čokolada u muffin košaricama, a vlasnica recepta je naša čitateljica Melita Rukavina. Čokolada, muffin košarice, nama …

pita od čokolade

Pita od čokolade

Čokolada, čokolada i samo čokolada... Tako će mnogi odgovoriti kada ih pitate kakve vrste kolača vole i bez kojih nikako ne bi mogli. Čokoladni kolači i torte predstavljaju najpopularnije deserte koje mnogi vole spremati …

Čokoladne fantazije od kesten pirea

Nisam baš ljubitelj kuhanog kestenja, najdraži mi je kad je pečen - kad ga kupimo od kestenjara na ulici početkom jeseni pa se šetamo i grijemo čisteći ga. Ponekad sjednemo na klupicu i podijelimo porciju toplih i …

Prethodna objava: «čokoladni keksići Savršeno čokoladni keksi
Sljedeća objava: Savršen riblji brodet (brudet) koji možete napraviti sami »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.