• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pureći medaljoni

Pureći medaljoni

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Kako se polako bliži proljeće tako sve više razmišljamo o malo laganijoj hrani koja će više odgovarati našoj probavi. Kada spomenemo laganiju hranu svi uglavnom pomislimo na povrće, što je u biti točno. No pored povrća tu je i meso koje možemo konzumirati u tople dane koji su pred nama.

Piletina, odnosno pileća prsa najpoznatija su kombinacija za laganu hranu s kojom možemo kombinirati puno toga. No osim piletine tu je i puretina, odnosno pureći medaljoni koji nas oduševljavaju svojom raznovrsnošću. Zapravo želimo reći kako postoji velik broj jela koje možemo kombinirati s njima, sve je stvar vaše mašte.

Sastojci za medaljone

  • puretina narezana na medaljone
  • 5 paprika
  • 2 paradajza
  • 1 luk
  • malo ajvara
  • malo mlijeka
  • vegeta
  • sol

Priprema medaljona

Meso narežite ga i začinite s malo vegete, soli i ostalih začina po želji. Kada ste začinili ostavite meso da malo odstoji. U međuvremenu uzmite luk i sitno ga narežite te stavite pirjati. Kada je pri kraju dodajte papriku i paradajz isto tako narezane na manje komadiće.

Pirjajte neko vrijeme te dodajte malo ajvara i mlijeka. Kada je smjesa gotova ostavite ju sa strane te uzmite meso i okrenite ga par puta na tavi. Kada je gotovo poslužite meso uz umak koji ste pripremili te s kuhanim povrćem ili njokima od krumpira.

Dobar tek!

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Praline

Vjerojatno velik dio nas kad pomisli na nešto slatko i fino zapravo pomisli na praline. Praline su inače vrsta slastica oblikovane i ukrašene raznim dodacima. Tu prije svega treba istaknuti one čokoladne bonbone s …

beze baiser kore

Recept za beze kore

Beze (baiser) kore čest su temelj raznih kolača, torti i drugih slastica. Kolači poput Ledenog vjetra ili Pavlove torte ne bi bili tako neobični ni ukusni da nema ove vrste kora. Odlična su suprotnost klasičnim …

snenokle

Recept za najbolje šnenokle

Šnenokle ili paradižet jedan je od tradicionalnih recepata koje su naše mame i bake mogle napraviti od samo nekoliko sastojka i koji bi se u trenu našao ohlađen u hladnjaku. Odlična ideja kada dolaze nenajavljeni gosti, …

Prethodna objava: «popečci od povrća Popečci od povrća
Sljedeća objava: Nadjev za puricu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.