• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Pureći medaljoni

Pureći medaljoni

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Kako se polako bliži proljeće tako sve više razmišljamo o malo laganijoj hrani koja će više odgovarati našoj probavi. Kada spomenemo laganiju hranu svi uglavnom pomislimo na povrće, što je u biti točno. No pored povrća tu je i meso koje možemo konzumirati u tople dane koji su pred nama.

Piletina, odnosno pileća prsa najpoznatija su kombinacija za laganu hranu s kojom možemo kombinirati puno toga. No osim piletine tu je i puretina, odnosno pureći medaljoni koji nas oduševljavaju svojom raznovrsnošću. Zapravo želimo reći kako postoji velik broj jela koje možemo kombinirati s njima, sve je stvar vaše mašte.

Sastojci za medaljone

  • puretina narezana na medaljone
  • 5 paprika
  • 2 paradajza
  • 1 luk
  • malo ajvara
  • malo mlijeka
  • vegeta
  • sol

Priprema medaljona

Meso narežite ga i začinite s malo vegete, soli i ostalih začina po želji. Kada ste začinili ostavite meso da malo odstoji. U međuvremenu uzmite luk i sitno ga narežite te stavite pirjati. Kada je pri kraju dodajte papriku i paradajz isto tako narezane na manje komadiće.

Pirjajte neko vrijeme te dodajte malo ajvara i mlijeka. Kada je smjesa gotova ostavite ju sa strane te uzmite meso i okrenite ga par puta na tavi. Kada je gotovo poslužite meso uz umak koji ste pripremili te s kuhanim povrćem ili njokima od krumpira.

Dobar tek!

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od malina

Neodoljivo brza torta od malina

Vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije probala nešto slatko, a pritom najviše mislimo na kolače i torte. Probali bi sve te slatke divote, no kad se maline spoje s pregrštom osvježavajuće kreme i …

sampite-torta

Recept za šampite

Šampite bude sjećanja na djetinjstvo i na neke prošle dane. Iako danas pomalo zaboravljene, i dalje su jedan od najboljih i često pripremanih kolača mnogih kućanstava. Riječ je o jednostavnom kolaču, čija je priprema …

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

Prethodna objava: «popečci od povrća Popečci od povrća
Sljedeća objava: Nadjev za puricu »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.