• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Čokoladni kuglof
Čokoladni kuglof, Foto: Magdalena Zurawska/Shutterstock

Čokoladni kuglof

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Kuglof je s vremenom postao kolač u kojem smo naučili svi uživati. Radi se o kolaču koji je polako postao simbolom nečeg veselog i blagdanskog, kada se svi okupljamo za stolom i uživamo u svečanim danima.

Čokoladni kuglof, Foto: Magdalena Zurawska/Shutterstock

Kuglof je ostao poznat kao kolač u kojem su nekada znali uživati austrijski carevi, a kako i nebi kada se oduvijek radilo o jednostavnom i prije svega ukusnom kolaču, čiji se recept njeguje već dulji niz godina.

Danas se pored klasičnog kuglofa sve više spominje i čokoladni, a kako i nebi kada je čokolada jedna od popularnijih namirnica što se tiče kolača. Dakle ako se odlučite za čokoladni kuglof, a ne ide vam se u slastičarnu, tada vam savjetujemo pripremu kod kuće.

Čokoladni kuglof:

  • 10 dag brašna
  • 4 bjelanjka
  • 7 dag naribane čokolade
  • 14 dag šećera u prahu
  • pola praška za pecivo
  • 14 dag margarina
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 7 dag narezanih badema
  • 4 žumanjka

Prvo uzmete čokoladu, margarin, vanilin šećer i žumanjak koje ćete sve izmješati nakon čega dodajete brašno sa praškom za pecivo te isjeckanim bademima i mlijekom. U smjesu koju ste dobili umiješate snijeg od bjelanjaka.

Za kuglof vam je potreban kalup u kojem ćete peći. Dakle potrebno ga je dobro namastiti te uliti smjesu, koju pečete oko pola sata na srednjoj temperaturi. Kada se ispeče pustite da se ohladi i prelijte čokoladnom glazurom za koju vam je potrebno 15 dag čokolade i 10 dag margarina.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

torta mousse au chocolate

Mousse au Chocolat torta

Fina čokoladna torta bogatog ukusa, sa puno čokolade i mljevenih badema. Ova torta ne sadrži brašno, a umjesto njega koristi se prašak za puding sa okusom čokolade. Ova torta može biti vaš as iz rukava za nedjeljni …

torta od mrkve i narance

Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića

Mrkva, iako je povrće, savršeno paše u slatkim kombinacijama. Svojom sočnošću i slatkoćom savršeno nadopunjuje svaki biskvit. Ja sam je danas spojila sa mirisnom narančom i cimetom te dodatno obogatila sa kremom od …

Flambirane jabuke s orasima

Jabuka je jedno od voća koje se može kombinirati u svim vrstama jela. Najbolja je u raznim slatkim i slanim salatama. Jedna varijanta voćne salate u kojoj jabuka dolazi do najboljeg izražaja je i salata pripremljena od …

Prethodna objava: « Umak od povrća
Sljedeća objava: Liker od trešanja »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.