• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Tijesto za pizzu s jogurtom
tijesto za pizzu s jogurtom

Tijesto za pizzu s jogurtom

Objavljeno: 14.12.2018. Autor: Maja Zajačko

Pizza je mnogima omiljeno jelo. Svi je volimo pojesti, bilo u restoranu, u kućnoj pripremi, kao jelo s nogu ili priliku za druženje. Rijetko kada nas pizza može razočarati, čak i kad nije najbolja, još uvijek je prilično dobra. Vrlo je jednostavna za pripremu, pa se često radi kao jelo za više ljudi. Može se i zalediti, pa je odlična i za “na brzinu”, čak i za prilike kada smo sami kod kuće.

Ako volite pizzu, sigurno ste već i sami naučili napraviti odlično domaće tijesto za pizzu. Lako se sprema i gotovo uvijek dobro ispadne, a ipak, ima jednu manu – treba vremena da se digne. Klasično tijesto za pizzu sadrži kvasac, kojem treba barem par sati da digne tijesto i da ono bude spremno za valjanje. Pravi pizzoljupci idu čak i dalje, jer znaju da idealno tijesto mora barem prenoćiti u hladnjaku da bi bilo ono pravo, a neki ga puštaju da odmara čak i 48 sati.

Upravo je ovo glavni problem kada se zaželimo pizze i želimo je na brzinu spremiti. Ako vam dođu gosti i želite nešto brzo i fino poput pizze, nemate dva dana vremena da je spremite. Zato posegnite za drugom varijantom pripreme tijesta za pizzu. Ono nije ništa lošije, a treba mu svega desetak minuta da bude spremno za valjanje i pečenje. To je tijesto za pizzu s jogurtom!

Ovakva vrsta tijesta bit će odlična za one kojima tijesto s kvascem teže pada na želudac, baš zato što često nije prokislo do kraja.

Recept za tijesto za pizzu s jogurtom

pizza

Sastojci za pizzu

  • 1 čaša jogurta (200 ml)
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • oko pola žličice soli

Priprema za pizzu

Sastojci za pizzu s jogurtom nešto se razlikuju od onih za klasično tijesto. Umjesto kvasca, za dizanje tijesta koristimo prašak za pecivo. Ono treba kiselinu da bi se aktivirao, pa u tijesto dodajemo i jogurt. Budući da jogurt već sadrži masnoće, ne moramo tijestu dodavati maslinovo ulje.

Tijesto za pizzu s jogurtom pripremamo tako da u 190 g brašna, koje smo odvojili od onih 200, a 10 grama ostavili za posipanje, dodamo prašak za pecivo i sol. Sve dobro izmiješamo. Na kraju dodamo jogurt i sve miješamo dok se ne formira tijesto.

Pobrašnite podlogu gdje ćete tijesto mijesiti, pa na nju stavite smjesu i nastavite oblikovati tijesto dok ne postane mekano i glatko, bez da se lijepi. Po potrebi možete dodati još glatkog brašna. Kada je tijesto gotovo, ostavite ga svega desetak minuta da se odmori. Možete ga prekriti vlažnom krpom ili folijom da se ne suši.

Nakon što se malo diglo, tijesto razvaljajte u oblik pizze ili pleha za pečenje, malo ga izbodite vilicom da se ne diže pri pečenju i dalje na njega stavljajte sastojke za pizzu po želji.

Tijesto s nadjevom pecite na 200 stupnjeva, oko 8 minuta ili dok tijesto ne dobije lijepu, rumenu boju. Vaša brza pizza biti će u tren oka gotova za jelo!

Foto: marckbass8/Pixabay

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Topli lava cake od bijele čokolade

Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo! Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa

Posljednjih godina u Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom veže uz utjecaj zapadnjačke „kulture“ konzumerizma. Ali u jednom dijelu lijepe naše, iz ranijih dana postoji jedan drugačiji …

Prethodna objava: « Zdrava verzija popularnih brownies-a
Sljedeća objava: Helena Jakoliš vas daruje knjigom Zdravo i slasno – bez glutena »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.