• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Breskvice
Breskvice, Foto: mythja/Shutterstock

Breskvice

Objavljeno: 02.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda. Radi se o poznatoj slastici koju su spremale još naše bake u kojoj smo mogli uživati kao djeca. Danas kada smo malo stariji imamo mogućnost sami napraviti ovaj kolač. Ako niste sigurni kako, možemo vam dati par različitih recepata.

Breskvice, Foto: mythja/Shutterstock

Breskvice:

Tijesto

  • 1 vanilija
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice ulja
  • 30 dag šećera u prahu
  • 2 žlice ulja
  • 45 dag brašna
  • 20 dag margarina
  • 2 žlice mlijeka

Nadjev

  • 15 dag mljevenih oraha
  • 15 dag margarina
  • 2 jaja
  • 15 dag šećera
  • 1 žlica ruma
  • 1 dl soka od breskve
  • par kockica čokolade

Znači uzmete brašno, margarin te sve ostalo i umiješate u glatku smjesu te ostavite tijesto da odstoji barem dva sata. Nakon toga možete krenuti sa spremanjem kuglica od tijesta koje ćemo poslagati u pleh gdje ih mislimo peći. Temperaturu namjestimo na 180 stupnjeva.

Kada se ohlade izdubimo ih i pripremimo za punjenje smjesom koju ćemo dobiti tako tako da uzmemo jaja, šećer i vaniliju. Sve kuhamo otprilike pet minuta nakon čega umiješamo orahe, čokoladu i margarin. Napunimo breskvice spojimo ih i stavimo da se hlade. Uzmemo sok od breskve, prokuhamo ga i premažemo po breskvicama.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

kesten-pire

Recept za kesten pire

Kesten pire jedan je od simbola hladnih dana. Čim jesenski dani prijeđu u zimske i osjeti se svježina hladnoće na obrazima, a miris pečenog kestena počne se širiti ulicama, vrijeme je i za kesten pire. Ovo je jedna …

Čokoladna torta s bananicama

Čokoladna torta s bananicama

Danas vam donosim recept za jednu odličnu, čokoladnu i brzu torticu/kolač. Možda se čini kao puno teksta i da je komplicirana, ali stvarno je jednostavna i jako ukusna. Recept za čokoladnu tortu s bananicama Sastojci …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen …

Prethodna objava: « Piroške
Sljedeća objava: Božićni kuglof »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.