Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda. Radi se o poznatoj slastici koju su spremale još naše bake u kojoj smo mogli uživati kao djeca. Danas kada smo malo stariji imamo mogućnost sami napraviti ovaj kolač. Ako niste sigurni kako, možemo vam dati par različitih recepata.
Breskvice:
Tijesto
- 1 vanilija
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice ulja
- 30 dag šećera u prahu
- 2 žlice ulja
- 45 dag brašna
- 20 dag margarina
- 2 žlice mlijeka
Nadjev
- 15 dag mljevenih oraha
- 15 dag margarina
- 2 jaja
- 15 dag šećera
- 1 žlica ruma
- 1 dl soka od breskve
- par kockica čokolade
Znači uzmete brašno, margarin te sve ostalo i umiješate u glatku smjesu te ostavite tijesto da odstoji barem dva sata. Nakon toga možete krenuti sa spremanjem kuglica od tijesta koje ćemo poslagati u pleh gdje ih mislimo peći. Temperaturu namjestimo na 180 stupnjeva.
Kada se ohlade izdubimo ih i pripremimo za punjenje smjesom koju ćemo dobiti tako tako da uzmemo jaja, šećer i vaniliju. Sve kuhamo otprilike pet minuta nakon čega umiješamo orahe, čokoladu i margarin. Napunimo breskvice spojimo ih i stavimo da se hlade. Uzmemo sok od breskve, prokuhamo ga i premažemo po breskvicama.