• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Tijesto za pizzu
tijesto za pizzu

Tijesto za pizzu

Objavljeno: 23.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Pizza je danas postalo jelo bez kojeg se doslovno ne može, ako ništa drugo tada barem jedan dan u mjesecu. Radi se o iznimno popularnoj hrani za koju danas postoji velik broj recepata, možemo reći da dozvoljava veliku slobodu kada odlučujemo što ćemo staviti na nju.

Što se tiče gornjih sastojaka imamo slobodu, ali kada je u pitanju tijesto mnoge zaboli glava. Naime nekima je jednostavno nemoguće pogoditi pravi omjer svih sastojaka da bi tijesto bilo fino kao iz pizzerije. Unatoč tome što neki još uvijek čuvaju recept kao tajnu, danas postoji toliko različitih načina kako napraviti dobro tijesto za pizzu.

Recept za tijesto za pizzu #1:

Dakle odlučite li uveseliti svoje ukućane, savjetujemo da probate ovaj recept za pizzu.

Sastojci:

  • glatko brašno (300 g)
  • sol (1 žlica)
  • kvasac ( 15 g)
  • maslinovo ulje (3 žlice)
  • topla voda (150 ml)

Priprema:

  1. Znači uzmete kvasac i dobro ga razmutite u malo tople vode.
  2. Pričekate da odstoji par minuta nakon čega dodate sol, ulje, već dignuti kvasac te još malo tople vode.
  3. Tijesto pokrijete i pričekate dok se volumen ne udvostruči.
  4. Nakon što se tijesto dignulo razvaljate ga na veličinu kalupa.
  5. Dalje stavljate sve one sastojke koji vama odgovaraju.

Recept za tijesto za pizzu #2:

Sastojci:

  • 80 dkg brašna
  • malo kvasca
  • sol
  • šećer
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 žlice ulja.

Priprema:

  1. Potrebno je prvo zagrijati mlijeko dok ne bude mlako, nakon čega se dodaje brašno i kvasac te malo šećera.
  2. Potrebno je sve dobro promiješati i pustiti poklopljeno da odstoji deset minuta.
  3. U međuvremenu u veliku posudu stavimo brašno i sol te kvasac koji se već dignuo te malo tople vode.
  4. Dobro promiješamo te dodajemo malo ulja.
  5. Tijesto je nakon toga potrebno ostaviti na toplome i pokriveno oko 45 minuta.

Također preporučujemo probati brzo tijesto za pizzu s jogurtom.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

croissant

Croissant

Ovaj slasni pekarski proizvod možemo danas pronaći na policama svake pekare jer se masovno proširio, no on je jedno vrijeme bio ograničen samo na područje Francuske, gdje je i nastao. Ipak o nastanku ove poslastice i …

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

Slasne rafaelo kocke

Ljubitelj ste kokosa? Sigurno onda volite i rafaelo kocke. Ova je poslastica popularizirana u drugoj polovici 20. stoljeća industrijskom proizvodnjom prefinih Rafaelo okruglica koje možete kupiti u svakom …

Prethodna objava: « Jela od piletine
Sljedeća objava: Francuska salata »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.