• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Tijesto za pizzu
tijesto za pizzu

Tijesto za pizzu

Objavljeno: 23.02.2012. Autor: Sanja Štetić

Pizza je danas postalo jelo bez kojeg se doslovno ne može, ako ništa drugo tada barem jedan dan u mjesecu. Radi se o iznimno popularnoj hrani za koju danas postoji velik broj recepata, možemo reći da dozvoljava veliku slobodu kada odlučujemo što ćemo staviti na nju.

Što se tiče gornjih sastojaka imamo slobodu, ali kada je u pitanju tijesto mnoge zaboli glava. Naime nekima je jednostavno nemoguće pogoditi pravi omjer svih sastojaka da bi tijesto bilo fino kao iz pizzerije. Unatoč tome što neki još uvijek čuvaju recept kao tajnu, danas postoji toliko različitih načina kako napraviti dobro tijesto za pizzu.

Recept za tijesto za pizzu #1:

Dakle odlučite li uveseliti svoje ukućane, savjetujemo da probate ovaj recept za pizzu.

Sastojci:

  • glatko brašno (300 g)
  • sol (1 žlica)
  • kvasac ( 15 g)
  • maslinovo ulje (3 žlice)
  • topla voda (150 ml)

Priprema:

  1. Znači uzmete kvasac i dobro ga razmutite u malo tople vode.
  2. Pričekate da odstoji par minuta nakon čega dodate sol, ulje, već dignuti kvasac te još malo tople vode.
  3. Tijesto pokrijete i pričekate dok se volumen ne udvostruči.
  4. Nakon što se tijesto dignulo razvaljate ga na veličinu kalupa.
  5. Dalje stavljate sve one sastojke koji vama odgovaraju.

Recept za tijesto za pizzu #2:

Sastojci:

  • 80 dkg brašna
  • malo kvasca
  • sol
  • šećer
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 žlice ulja.

Priprema:

  1. Potrebno je prvo zagrijati mlijeko dok ne bude mlako, nakon čega se dodaje brašno i kvasac te malo šećera.
  2. Potrebno je sve dobro promiješati i pustiti poklopljeno da odstoji deset minuta.
  3. U međuvremenu u veliku posudu stavimo brašno i sol te kvasac koji se već dignuo te malo tople vode.
  4. Dobro promiješamo te dodajemo malo ulja.
  5. Tijesto je nakon toga potrebno ostaviti na toplome i pokriveno oko 45 minuta.

Također preporučujemo probati brzo tijesto za pizzu s jogurtom.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod …

rolada od kestena

Rolada od kestena s čokoladom

Kesten je jesenji plod, od kojeg se prave izvrsni kolači. Bogat vitaminom C, malim postotkom masti te vlaknima trebao bi svakodnevno biti na našem meniju. Vrlo je popularan u bezglutenskoj prehrani jer ne sadrži gluten. …

mileram kocke

Kremasto savršenstvo – Mileram kocke

Sigurno vam se dogodilo da kupujete ona xxl pakiranja koja ne stignete potrošiti. Meni se to prečesto događa pogotovo kad su u pitanju mliječni proizvodi. Tako je nastao ovaj kolač, koji je oduševio sve ukućane i goste. …

Prethodna objava: « Jela od piletine
Sljedeća objava: Francuska salata »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.