Jabuku s punim pravom nazivamo – kraljicom voća. Mjesto je našla i u brojnim desertima, a ja vam donosim jednostavan i brz recept u kojem jabuka ostaje gotovo cijela, a unutar sebe skriva punjenje od orašastih plodova.
Recept za punjene i pečene jabuke:
Sastojci:
- 4 jabuke
- šaka oraha
- šaka lješnjaka
- malo cimeta
- šećer, med
Priprema:
- Jabuke operite i odrežite im vrh
- Izdubite sredinu, ali ne prejako kako se tijekom pečenja ne bi raspala (ja dio uz koštice bacim, a ostatak izdubljene jabuke dodam u smjesu)
- Smjesu za punjene napravite od sjeckanih orašastih plodova po želji
- Dodajte cimet i zasladite po želji medom ili šećerom
- Napunite jabuke i stavite peći na 200 °C 20ak minuta
Toplo poslužiti sa kuglicom sladoleda, šlagom ili kremom od vanilije.
U slast!
Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.