Volite li jesti juhu? Iako je nekima mrska ili ne tako omiljeno jelo, a posebno najmlađima koji od nje obično zaziru, juha je neophodna jer organizam čovjeka ne može normalno funkcionirati …
Dagnje na buzaru
Teško je zamisliti čudesni svijet gastronomije bez morskih specijaliteta koji se smatraju vrhunskim poslasticama. Među najbolja jela ubrajaju se plava i bijela riba te školjke, škampi i …
Fondue
Fondue etimološki dolazi od francuskog glagola fondre koji znači topiti i po prvi puta se spominje 1735. Kasnije je u nepromijenjenom obliku naziv za jelo usvojen i u engleskom jeziku. Iako …
Tikvice iz pečnice
Tikvice su uvriježeni dio ljetne prehrane na našem području i iako ih možemo naći u mnogim bojama i oblicima obično koristimo one sa tamno zelenom korom i bijelim mesom sa mekim košticama. …
Punjene palačinke
Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove. Radi se o slastici koja …
Popečci od tikvica
Volite li tikvice ili ne, ovim ukusnim popečcima od tikvica nitko ne može odoljeti. Jednostavne i brze za pripremu, odlična su ideja kada nemate puno vremena za kuhanje ili kada vam pozvone …
Palačinke s mesom
Palačinke su danas postale nezaobilazna slastica na brojnim događanjima. Međutim iako smo ih upoznali kao poznatu slasticu punjenu čokoladom ili marmeladom, poznato je kako danas palačinke …
Meso u lisnatom
Lisnato je već duže vrijeme poznato kao tijesto s kojim se lako rukuje i od kojeg možemo dobiti zaista ukusna jela. Pritom naravno mislimo na slatka i slana jela. Najbolje od svega što sva …