• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Dagnje na buzaru
dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru

Objavljeno: 27.03.2014. Autor: Sanja Štetić

Teško je zamisliti čudesni svijet gastronomije bez morskih specijaliteta koji se smatraju vrhunskim poslasticama. Među najbolja jela ubrajaju se plava i bijela riba te školjke, škampi i ostale namirnice. Jeste li raspoloženi za malo morske čarolije uz ukusne dagnje? Slijedi odličan recept.

dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru su još jedan specijalitet koji se poslužuje u mnogim restoranima, a sada ga i vi možete pripremiti. Vrijeme je da malo promijenite tjedni meni i iznenadite svoje ukućane pravim poklonom za njihove nepce.

Dagnje na buzaru su jelo koje nije komplicirano, a ono što morate prvo napraviti je oprati dagnje i očistiti ih od prljavštine. Voda će vam biti dovoljna. Nakon što ste završili sa čišćenjem u veliku zdjelu dodajte češnjak, maslinovo ulje i soli. Ako želite možete staviti i malo vegete.

Pomiješajte sve sastojke, dodajte dagnje na kraju i stavite da se kuhaju. Jelo je gotovo kada su se dagnje otvorile, a nećete pogriješiti i ako dodate malo bijelog vina. Ukusni umak koji dobijete dolazi najviše od dagnji koje puštaju sok dok se kuhaju.

Za dagnje na buzaru vam je potrebno:

  • 3 češnja češnjaka
  • 0,3 dcl maslinovog ulja
  • 2 kg dagnji
  • malo soli
  • malo vegete

Autor: S.Š., Foto: Vladimir Melnik/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

muffini od limuna

Osvježavajući, ukusni muffini s limunom

U zadnje vrijeme imam potrebu udovoljavati svojima kod kuće. Moji obožavaju meke i osvježavajuće kolačiće pa kad god idem u posjetu, napravim im nešto na brzinu. Jer ja ih baš volim pripremati. Pogotovo kad su …

Prethodna objava: «jaje na oko Jaje na oko
Sljedeća objava: Juha od graška juha od graška»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.