Teško je zamisliti čudesni svijet gastronomije bez morskih specijaliteta koji se smatraju vrhunskim poslasticama. Među najbolja jela ubrajaju se plava i bijela riba te školjke, škampi i ostale namirnice. Jeste li raspoloženi za malo morske čarolije uz ukusne dagnje? Slijedi odličan recept.
Dagnje na buzaru su još jedan specijalitet koji se poslužuje u mnogim restoranima, a sada ga i vi možete pripremiti. Vrijeme je da malo promijenite tjedni meni i iznenadite svoje ukućane pravim poklonom za njihove nepce.
Dagnje na buzaru su jelo koje nije komplicirano, a ono što morate prvo napraviti je oprati dagnje i očistiti ih od prljavštine. Voda će vam biti dovoljna. Nakon što ste završili sa čišćenjem u veliku zdjelu dodajte češnjak, maslinovo ulje i soli. Ako želite možete staviti i malo vegete.
Pomiješajte sve sastojke, dodajte dagnje na kraju i stavite da se kuhaju. Jelo je gotovo kada su se dagnje otvorile, a nećete pogriješiti i ako dodate malo bijelog vina. Ukusni umak koji dobijete dolazi najviše od dagnji koje puštaju sok dok se kuhaju.
Za dagnje na buzaru vam je potrebno:
- 3 češnja češnjaka
- 0,3 dcl maslinovog ulja
- 2 kg dagnji
- malo soli
- malo vegete
Autor: S.Š., Foto: Vladimir Melnik/Shutterstock