• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Minestrone juha
minestrone juha

Minestrone juha

Objavljeno: 09.06.2014. Autor: Sanja Štetić

Volite li jesti juhu? Iako je nekima mrska ili ne tako omiljeno jelo, a posebno najmlađima koji od nje obično zaziru, juha je neophodna jer organizam čovjeka ne može normalno funkcionirati samo uz suhu hranu. Juha je korisna jer se obično sprema uz razne vrste povrća koje obiluje vrijednim vlaknima potrebnima za čišćenje organizma.

minestrone juha

Minestrone juha je samo jedan od načina kako ju možete jesti, a posebno je popularna među onima koji vole bogate juhe i u kojima se nalazi više od 2 do 3 sastojka. Odlučite li se na ovu juhicu pročitajte recept koji će vam olakšati proces pripreme.

Pripremite veliku tavu u kojoj ćete prvo otopiti maslac, dodati ulje, gdje ćete potom dodati prethodno nerazanu pancetu i pržiti nekoliko minuta te izvaditi iz tave. Prije toga pripremite luk, mrkvu i celer koje ćete potom usitnjene jednog po jednog dodavati u tavu. Kada ste stavili sve nabrojane namirnice, poklopite tavu i stavite da se pirja do najviše 15 minuta dok povrće ne omekša.

Kada je povrće postalo mekano dodajte rajčice i malo juhe od piletine. Pustite da smjesa zakuha i ostavite ju poklopljenu na laganoj vatri da se kuha pola sata. Na kraju ne zaboravite umiješati malo graška i mahuna i pustiti da se kuha 20 minuta. Nakon toga dodajete pancetu, pustite da još jednom proključa i ugasite. Ne zaboravite prije posluživanja posuti malo parmezana. Juha je sada spremna za posluživanje.

Za juhu vam je potrebno:

  • 350 g narezanih kuhanih rajčica
  • pola celera
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 15 g maslaca
  • 2 šnite pancete
  • malo soli i papra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 20 g tjestenine za juhu
  • 25 g mahuna
  • 1/2 l pileće juhe
  • malo graška
  • malo parmezana

Autor: S.Š., Foto: sarsmis/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Jogurt, namirnica bogata proteinima

Jogurt je mliječni proizvod koji se dobiva prirodnim putem, pasterizacijom mlijeka u kojoj mliječni šećer prelazi u mliječnu kiselinu. Danas se ovaj kemijski proces najviše koristi u prehrambenoj industriji koja je …

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

veganski muffini s borovnicama

Veganski muffini s borovnicama

Koliko vam se puta dogodilo da vam se u nedjelju popodne jede nešto slatko, a taman ste se ušuškali pod dekicu i nema šanse da izlazite u dućan? U takvim situacijama ja uglavnom pojedem par datulja ili neku skrivenu …

Prethodna objava: «meko kuhana jaja Meko kuhana jaja
Sljedeća objava: Long Island koktel long island koktel»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.