Volite li jesti juhu? Iako je nekima mrska ili ne tako omiljeno jelo, a posebno najmlađima koji od nje obično zaziru, juha je neophodna jer organizam čovjeka ne može normalno funkcionirati samo uz suhu hranu. Juha je korisna jer se obično sprema uz razne vrste povrća koje obiluje vrijednim vlaknima potrebnima za čišćenje organizma.
Minestrone juha je samo jedan od načina kako ju možete jesti, a posebno je popularna među onima koji vole bogate juhe i u kojima se nalazi više od 2 do 3 sastojka. Odlučite li se na ovu juhicu pročitajte recept koji će vam olakšati proces pripreme.
Pripremite veliku tavu u kojoj ćete prvo otopiti maslac, dodati ulje, gdje ćete potom dodati prethodno nerazanu pancetu i pržiti nekoliko minuta te izvaditi iz tave. Prije toga pripremite luk, mrkvu i celer koje ćete potom usitnjene jednog po jednog dodavati u tavu. Kada ste stavili sve nabrojane namirnice, poklopite tavu i stavite da se pirja do najviše 15 minuta dok povrće ne omekša.
Kada je povrće postalo mekano dodajte rajčice i malo juhe od piletine. Pustite da smjesa zakuha i ostavite ju poklopljenu na laganoj vatri da se kuha pola sata. Na kraju ne zaboravite umiješati malo graška i mahuna i pustiti da se kuha 20 minuta. Nakon toga dodajete pancetu, pustite da još jednom proključa i ugasite. Ne zaboravite prije posluživanja posuti malo parmezana. Juha je sada spremna za posluživanje.
Za juhu vam je potrebno:
- 350 g narezanih kuhanih rajčica
- pola celera
- 1 mrkva
- 1 luk
- 15 g maslaca
- 2 šnite pancete
- malo soli i papra
- 2 žlice maslinovog ulja
- 20 g tjestenine za juhu
- 25 g mahuna
- 1/2 l pileće juhe
- malo graška
- malo parmezana
Autor: S.Š., Foto: sarsmis/Shutterstock