Palačinke su danas postale nezaobilazna slastica na brojnim događanjima. Međutim iako smo ih upoznali kao poznatu slasticu punjenu čokoladom ili marmeladom, poznato je kako danas palačinke možemo jesti i u slanoj kombinaciji.
Radi se o poprilično ukusnom jelu koje je zadnjih par godina postalo iznimno popularno i to ponajviše jer se radi o zanimljivoj kombinaciji slatkog tijesta punjenog slanim sastojcima.
Dakle kad pričamo o palačinkama kao konkretnom obroku tada treba napomenuti kako postoje one punjene svježim kravljim sirom te palačinke punjene mesom. Ako vas zanima kako se spremaju palačinke s mesom tada isprobajte sljedeći recept.
Palačinke s mesom:
- jaja
- mlijeko
- brašno (glatko)
- mljeveno juneće meso
- pasirana rajčica
- luk
- prezle
- vegeta
- peršin
Uzmete jaja, brašno i mlijeko te napravite smjesu za palačinke. Nakon toga pustite da smjesa odstoji te narežite luk i pustite ga da se dinsta neko vrijeme kada ćete mu dodati meso i malo pasirane rajčice.
Kada primjetite da je meso gotovo krenete s pečenjem palačinki gdje ćete u svaku zasebno stavljati skuhano meso, odnosno bolognese i na kraj svake palačinke staviti čačkalice kako vam smjesa nebi ispala van. Tada ćete svaku palačinku premazati prezlama te spohati.