Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove.
Radi se o slastici koja već neko vrijeme mami uzdahe praktički svih generacija, znači ne samo mlađih nego i onih malo starijih.
Dosada smo uglavnom naučili na palačinke premazane marmenaldom, pekmezom ili čokoladom. Međutim s vremenom su se počeli javljati brojni drugi recepti koji su isto tako izazivali oduševljenje.
Pritom naravno mislimo na razne slatke kombinacije koje uključuju palačinke punjene orasima i prelivene šlagom, zatim palačinke punjene bademima, grožđicama.
Dakle s vremenom su se pojavile brojne kombinacije kojima nismo mogli odoliti, a da ne govorimo o slanim kombinacijama koje su slobodno mogle zamijeniti neki konkretan obrok.
Tu naravno mislimo na pohane palačinke punjene kravljim sirom te palačinke punjene mljevenim mesom.
Zaista poprilično konkretan obrok, odnosno ručak ili večera za one koji vole jesti malo jaču hranu u kasnije doba dana. Kao što možete vidjeti danas u brojnim restoranim, pa i u domovima možete probati brojne nove recepte koji oduševljavaju svojim novim okusima.
Punjene palačinke:
- 2 mrkve
- 100 g junećeg mljevenog mesa
- 50 g riže
- 4 kisela krastavca
- sol
- vegeta
- kiselo vrhnje
- malo trapista
Ispecite palačinke, a u međuvremenu stavite pirjati luk, mrkvu i meso. Nakon toga skuhate rižu, a kada je meso gotovo dodate rižu, kisele krastavce, začine te pomiješate s malo kiselog vrhnja. Smjesu umotate u palačinku, zarolate i ako želite spohate. Za pohanje su vam potrebna jaja i krušne mrvice.