• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Ljekovito bilje
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Voće i povrće
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Ljekovito bilje
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Voće i povrće
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Deserti / Palačinke / Punjene palačinke
Punjene palačinke, Foto: Fedor Korolevskiy/Shutterstock

Punjene palačinke

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Palačinke su danas postale nezaobilazan dio na svakom stolu u skoro svakom kućanstvu, a pritom mislimo podjednako na restorane i naravno na privatne domove.

Punjene palačinke, Foto: Fedor Korolevskiy/Shutterstock

Radi se o slastici koja već neko vrijeme mami uzdahe praktički svih generacija, znači ne samo mlađih nego i onih malo starijih.

Dosada smo uglavnom naučili na palačinke premazane marmenaldom, pekmezom ili čokoladom. Međutim s vremenom su se počeli javljati brojni drugi recepti koji su isto tako izazivali oduševljenje.

Pritom naravno mislimo na razne slatke kombinacije koje uključuju palačinke punjene orasima i prelivene šlagom, zatim palačinke punjene bademima, grožđicama.

Dakle s vremenom su se pojavile brojne kombinacije kojima nismo mogli odoliti, a da ne govorimo o slanim kombinacijama koje su slobodno mogle zamijeniti neki konkretan obrok.

Tu naravno mislimo na  pohane palačinke punjene kravljim sirom te palačinke punjene mljevenim mesom.

Zaista poprilično konkretan obrok, odnosno ručak ili večera za one koji vole jesti malo jaču hranu u kasnije doba dana. Kao što možete vidjeti danas u brojnim restoranim, pa i u domovima možete probati brojne nove recepte koji oduševljavaju svojim novim okusima.

Punjene palačinke:

  • 2 mrkve
  • 100 g junećeg mljevenog mesa
  • 50 g riže
  • 4 kisela krastavca
  • sol
  • vegeta
  • kiselo vrhnje
  • malo trapista

Ispecite palačinke, a u međuvremenu stavite pirjati luk, mrkvu i meso. Nakon toga skuhate rižu, a kada je meso gotovo dodate rižu, kisele krastavce, začine te pomiješate s malo kiselog vrhnja. Smjesu umotate u palačinku, zarolate i ako želite spohate. Za pohanje su vam potrebna jaja i krušne mrvice.

Sanja Štetić

Kategorije: Palačinke Tagovi: tijesto, topla predjela

Želite se zasladiti?

Marmelada od marelica

Marelica je zasigurno jedno od ukusnijih voćki u kojima podjednako uživaju stari i mladi. Radi se o voću prije svega primamljivog slatkastog okusa koji se polako topi i širi među našim nepcima. Koliko je ukusna za …

Parfe od marelica

Pod nazivom parfe mislimo na kremu od tučenog vrhnja sa zaslađenim jajima kojoj se može dodavati razno voće, orašasti plodovi, začini i čokolada. Obzirom da su napravljeni od kremastih materijala, parfe kocke se …

cokoladna torta

Čokoladna torta bez brašna

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih …

Previous Post: « Umak od tune
Next Post: Praline »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

Intervju s food blogericom Sandrom Majerić

Danas vam donosimo priču Sandre Majerić, food blogerice koja stoji iza Instagram profila …

Topli kolač od limuna

Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za …

staklenke meda

Med od maslačka

Ako želite pripremiti vitaminsku bombu i ljekoviti pripravak koji diže imunitet, ne možete …

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.