Lisnato je već duže vrijeme poznato kao tijesto s kojim se lako rukuje i od kojeg možemo dobiti zaista ukusna jela. Pritom naravno mislimo na slatka i slana jela. Najbolje od svega što sva jela od lisnatog budu brzo gotova, što je zaista dobro rješenje kada ne znamo čime bismo ponudili svoje iznenadne goste.
Osim što je brzo gotovo, lisnato je poprilično zahvalno tijesto za različite nadjeve koje možemo staviti. Želimo reći kako nam daje mogućnost velikog broja namirnica koje možemo iskoristiti. Jedna od tih namirnica je i meso, stoga evo jednog recepta za koji smo sigurni da će vam se svidjeti.
Meso u lisnatom:
- mljeveno meso
- pasirana rajčica
- 1 luk
- peršin
- sol
- lisnato tijesto
Prvo uzmete luk, najseckate ga i stavite pirjati dok ne omekša. Potom dodajete meso i pasiranu rajčicu koje ostavite kuhati. Dok se meso kuha potrebno je dodavati malo soli i peršina. Kada je bolognese gotov, uzmete lisnato tijesto koje razvučete i pripremite za punjene.
Svaki komadić rolate s jednog kraja prema drugom. Pazite da ne stavljate previše kako vam smjesa nebi curila van. Kada ste napunili svaki komadić lisnatog, uzmete posudu za pečenje gdje ih poslažete i zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva.