• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Meso u lisnatom
Meso u lisnatom, Foto: Acter/Shutterstock

Meso u lisnatom

Objavljeno: 21.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Lisnato je već duže vrijeme poznato kao tijesto s kojim se lako rukuje i od kojeg možemo dobiti zaista ukusna jela. Pritom naravno mislimo na slatka i slana jela. Najbolje od svega što sva jela od lisnatog budu brzo gotova, što je zaista dobro rješenje kada ne znamo čime bismo ponudili svoje iznenadne goste.

Meso u lisnatom, Foto: Acter/Shutterstock

Osim što je brzo gotovo, lisnato je poprilično zahvalno tijesto za različite nadjeve koje možemo staviti. Želimo reći kako nam daje mogućnost velikog broja namirnica koje možemo iskoristiti. Jedna od tih namirnica je i meso, stoga evo jednog recepta za koji smo sigurni da će vam se svidjeti.

Meso u lisnatom:

  • mljeveno meso
  • pasirana rajčica
  • 1 luk
  • peršin
  • sol
  • lisnato tijesto

Prvo uzmete luk, najseckate ga i stavite pirjati dok ne omekša. Potom dodajete meso i pasiranu rajčicu koje ostavite kuhati. Dok se meso kuha potrebno je dodavati malo soli i peršina. Kada je bolognese gotov, uzmete lisnato tijesto koje razvučete i pripremite za punjene.

Svaki komadić rolate s jednog kraja prema drugom. Pazite da ne stavljate previše kako vam smjesa nebi curila van. Kada ste napunili svaki komadić lisnatog, uzmete posudu za pečenje gdje ih poslažete i zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

keksi linceri

Linzeri – recept za božićne keksiće kojima nitko ne može odoljeti

Sigurno ste već primijetili da smo polako krenuli s objavama isprobanih recepata za božićne kolače i keksiće, a danas je red na svevremensku klasiku, keksiće nad keksićima - Linzere! Iako ste ih jeli više puta u …

Breskvice

Breskvice su poznate kao ukusan i prije svega kolač zanimljivog izgleda. Radi se o poznatoj slastici koju su spremale još naše bake u kojoj smo mogli uživati kao djeca. Danas kada smo malo stariji imamo mogućnost sami …

knedle sa šljivama

Knedle od šljiva

Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i nećete ga se moći zasititi. Knedle …

Prethodna objava: « Savijača od sira
Sljedeća objava: Punjena pureća prsa »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.