• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Popečci od tikvica
Popečci od tikvica, Foto: Photoanatomy/Shutterstock

Popečci od tikvica

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Martina Lovaković

Volite li tikvice ili ne, ovim ukusnim popečcima od tikvica nitko ne može odoljeti. Jednostavne i brze za pripremu, odlična su ideja kada nemate puno vremena za kuhanje ili kada vam pozvone nenajavljeni gosti.

Tikvice su zahvalna namirnica, a možemo ih kombinirati u brojnim jelima i spremiti na mnoge načine. Pritom mislimo na razne varijacije uz koje možemo postati pravi kulinarski majstor kao što su pohane tikvice ili one jednostavne – tikvice iz pećnice.

No, najukusnije su svakako kad im je sezona, a to je u ljetnim mjesecima. Stoga, iskoristite ljeto kada im je cijena najniža, a kvalitete najbolja i pripremite najbolje popečke od tikvica.

Osim što se lako mogu prilagoditi svakom jelu, tikvice su i prepune vitamina, minerala i raznih drugih antioksidansa koji pozitivno djeluju na zdravlje.

U nastavku donosimo recept za popečke od tikvica uz koje nitko neće ostati ravnodušan, a od danas on će biti vaš omiljeni ljetni recept kada svi tražimo što jednostavnija jela uz što kraći boravak u kuhinji.

Recept za popečke od tikvica

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • sol
  • papar
  • 1 jaje
  • 2 žlice glatkog brašna
  • mlijeko

Priprema

Tikvice ogulite i naribajte na ribež te posolite i ocijedite kako bi izašao višak vode. Nakon toga uzmite brašno, jaja, sol, papar i napravite smjesu kao za palačinke te dodajte naribane tikvice. Oblikujte popečke te ih uvaljajte u malo brašna kako bi na kraju popečci dobili lijepu, zlatnu boju.

Dobro zagrijte ulje i pecite nekoliko minuta s obje strane na ne prejakoj vatri. Popečci su gotovi kada dobiju lijepu, rumenu boju.

Nakon što ih ispečete, položite ih u zdjelu u koju ste stavili papirnate ručnike kako bi upili višak ulja.

Popečke od tikvica možete servirati kao samostalno jelo uz domaći namaz do sira, a možete ih poslužiti i kao odličan prilog mesnim jelima, jelima s roštilja i gotovo svim vrstama variva.

Foto: Photoanatomy/Shutterstock

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

chocolate chip cookies

Veganska inačica chocolate chip cookies

Pored svih torti, kolača i krema obični keksići su kod mene često zanemareni. Danas sam odlučila ispraviti tu nepravdu. Do sad sam radila razne zdrave, bez glutena, sa sušenim voćem verzije ovih keksića ali danas su …

palacinke u vinskoj pjenici wine chateau

Palačinke u vinskoj pjenici – Wine Chateau

Kod nas doma palačinke se peku gotovo pa svaki vikend. Brzo su i jednostavno rješenje kada stignu nenajavljeni gosti ili kada u kući netko postavi pitanje: „Jel' ima nešto slatko?“ Ovog puta donosim recept za obične …

Schwarzwald torta koja izaziva oduševljenje

Sigurno je velik broj vas čuo za ovaj poznati desert koji nas svaki put iznova oduševi, jer ako volite voćni tip kolača tada je ovo zasigurno dobitna kombinacija. Samo ime torte došlo je od jedne od najpoznatijih …

Prethodna objava: « Mesna rolada
Sljedeća objava: Piletina »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.