Volite li tikvice ili ne, ovim ukusnim popečcima od tikvica nitko ne može odoljeti. Jednostavne i brze za pripremu, odlična su ideja kada nemate puno vremena za kuhanje ili kada vam pozvone nenajavljeni gosti.
Tikvice su zahvalna namirnica, a možemo ih kombinirati u brojnim jelima i spremiti na mnoge načine. Pritom mislimo na razne varijacije uz koje možemo postati pravi kulinarski majstor kao što su pohane tikvice ili one jednostavne – tikvice iz pećnice.
No, najukusnije su svakako kad im je sezona, a to je u ljetnim mjesecima. Stoga, iskoristite ljeto kada im je cijena najniža, a kvalitete najbolja i pripremite najbolje popečke od tikvica.
Osim što se lako mogu prilagoditi svakom jelu, tikvice su i prepune vitamina, minerala i raznih drugih antioksidansa koji pozitivno djeluju na zdravlje.
U nastavku donosimo recept za popečke od tikvica uz koje nitko neće ostati ravnodušan, a od danas on će biti vaš omiljeni ljetni recept kada svi tražimo što jednostavnija jela uz što kraći boravak u kuhinji.
Recept za popečke od tikvica
Sastojci:
- 3 tikvice
- sol
- papar
- 1 jaje
- 2 žlice glatkog brašna
- mlijeko
Priprema
Tikvice ogulite i naribajte na ribež te posolite i ocijedite kako bi izašao višak vode. Nakon toga uzmite brašno, jaja, sol, papar i napravite smjesu kao za palačinke te dodajte naribane tikvice. Oblikujte popečke te ih uvaljajte u malo brašna kako bi na kraju popečci dobili lijepu, zlatnu boju.
Dobro zagrijte ulje i pecite nekoliko minuta s obje strane na ne prejakoj vatri. Popečci su gotovi kada dobiju lijepu, rumenu boju.
Nakon što ih ispečete, položite ih u zdjelu u koju ste stavili papirnate ručnike kako bi upili višak ulja.
Popečke od tikvica možete servirati kao samostalno jelo uz domaći namaz do sira, a možete ih poslužiti i kao odličan prilog mesnim jelima, jelima s roštilja i gotovo svim vrstama variva.
Foto: Photoanatomy/Shutterstock
Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.