• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Popečci od tikvica
Popečci od tikvica, Foto: Photoanatomy/Shutterstock

Popečci od tikvica

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Martina Lovaković

Volite li tikvice ili ne, ovim ukusnim popečcima od tikvica nitko ne može odoljeti. Jednostavne i brze za pripremu, odlična su ideja kada nemate puno vremena za kuhanje ili kada vam pozvone nenajavljeni gosti.

Tikvice su zahvalna namirnica, a možemo ih kombinirati u brojnim jelima i spremiti na mnoge načine. Pritom mislimo na razne varijacije uz koje možemo postati pravi kulinarski majstor kao što su pohane tikvice ili one jednostavne – tikvice iz pećnice.

No, najukusnije su svakako kad im je sezona, a to je u ljetnim mjesecima. Stoga, iskoristite ljeto kada im je cijena najniža, a kvalitete najbolja i pripremite najbolje popečke od tikvica.

Osim što se lako mogu prilagoditi svakom jelu, tikvice su i prepune vitamina, minerala i raznih drugih antioksidansa koji pozitivno djeluju na zdravlje.

U nastavku donosimo recept za popečke od tikvica uz koje nitko neće ostati ravnodušan, a od danas on će biti vaš omiljeni ljetni recept kada svi tražimo što jednostavnija jela uz što kraći boravak u kuhinji.

Recept za popečke od tikvica

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • sol
  • papar
  • 1 jaje
  • 2 žlice glatkog brašna
  • mlijeko

Priprema

Tikvice ogulite i naribajte na ribež te posolite i ocijedite kako bi izašao višak vode. Nakon toga uzmite brašno, jaja, sol, papar i napravite smjesu kao za palačinke te dodajte naribane tikvice. Oblikujte popečke te ih uvaljajte u malo brašna kako bi na kraju popečci dobili lijepu, zlatnu boju.

Dobro zagrijte ulje i pecite nekoliko minuta s obje strane na ne prejakoj vatri. Popečci su gotovi kada dobiju lijepu, rumenu boju.

Nakon što ih ispečete, položite ih u zdjelu u koju ste stavili papirnate ručnike kako bi upili višak ulja.

Popečke od tikvica možete servirati kao samostalno jelo uz domaći namaz do sira, a možete ih poslužiti i kao odličan prilog mesnim jelima, jelima s roštilja i gotovo svim vrstama variva.

Foto: Photoanatomy/Shutterstock

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

čokoladna torta bez brašna

Bezglutenska čokoladna torta bez brašna

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih …

Pohane jabuke

Želite li probati nešto drugačije što dosada još nise uspjeli spremiti, savjetujemo vam da pokušate s pohanim jabukama. Vjerovali ili ne radi se o jednoj posve neobičnoj, ali prije svega ukusnoj slastici, koja će …

snenokle

Recept za najbolje šnenokle

Šnenokle ili paradižet jedan je od tradicionalnih recepata koje su naše mame i bake mogle napraviti od samo nekoliko sastojka i koji bi se u trenu našao ohlađen u hladnjaku. Odlična ideja kada dolaze nenajavljeni gosti, …

Prethodna objava: « Mesna rolada
Sljedeća objava: Piletina »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.