• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Rižoto s plodovima mora

Rižoto s plodovima mora

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

S dolaskom toplijeg vremena, velik broj nas razmišlja o ljetu. Ti dani, osim sunca i mora podrazumijevaju i malo laganiju kuhinju koja treba biti usmjerena na to da ne opterećujemo previše svoj organizam, a rižoto s plodovima mora može nas polako uvesti u sve morske radosti kojima se jako veselimo.

Pod lakšom i umjerenijom hranom podrazumijevamo svu onu hranu koja uglavnom uključuje voće i povrće, a koja je bogata vitaminima i, naravno, vlaknima, što će itekako doprinijeti ne samo boljem raspoloženju nego i boljem stanju našeg organizma. U takvu hranu možemo ubrojiti i čuveni rižoto od plodova mora, koji danas spada u vrhunske specijalitete.

Rižoto s plodovima mora

Sastojci

  • 1 mladi luk
  • 500 ml povrtne juhe
  • 100 ml bijelog vina
  • sol
  • papar
  • 1 mrkva
  • 1 režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 100 g očišćenih repova morskih kozica
  • 200 g riže za rižota
  • 200 g očišćenih dagnji
  • 100 g očišćenih lignji

Priprema

  1. Kod rižota imate slobodu izbora što ćete staviti u svoj jedinstveni miks morske čarolije
  2. Uzmite mrkvu i mladi luk te nasjeckate
  3. Nakon toga dodajte češnjak i lignje i pržite ih na srednje jakoj vatri otprilike 4 minute
  4. Dodajte rižu koju kratko popržite, a nakon otprilike dvije minute dodajte vino i čekajte da riža upije potrebnu tekućinu
  5. Nakon 15-ak minuta dodajte dagnje i kozice, te ih neprekidno polijevajte juhom
  6. Nakon nekog vremena rižoto maknite s vatre i dodajte mu malo maslinovog ulja, soli i papra

Ako ste ljubitelj rižota s morskim plodovima, svakako preporučujemo probati crni rižoto od sipe ili rižoto od liganja jer će vas ovi okusi mediterana zasigurno osvojiti svojim profinjenim aromatičnim okusima.

Foto: Giuseppe Parisi/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

čokoladni kolač s tikvicama

Brzi čokoladni kolač s tikvicama

Danas vam donosim recept za najsočniji kolač na planeti. Stvarno je fin, brzo se priprema i preukusan je. Sigurna sam da većinu namirnica već imate u kuhinji pa nemate izgovor da ga ne napravite. Ako volite ovakve suhe …

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

Prethodna objava: «pizza s tunom Pizza
Sljedeća objava: Meksička kuhinja »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.