• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Rižoto s plodovima mora

Rižoto s plodovima mora

Objavljeno: 03.03.2012. Autor: Sanja Štetić

S dolaskom toplijeg vremena, velik broj nas razmišlja o ljetu. Ti dani, osim sunca i mora podrazumijevaju i malo laganiju kuhinju koja treba biti usmjerena na to da ne opterećujemo previše svoj organizam, a rižoto s plodovima mora može nas polako uvesti u sve morske radosti kojima se jako veselimo.

Pod lakšom i umjerenijom hranom podrazumijevamo svu onu hranu koja uglavnom uključuje voće i povrće, a koja je bogata vitaminima i, naravno, vlaknima, što će itekako doprinijeti ne samo boljem raspoloženju nego i boljem stanju našeg organizma. U takvu hranu možemo ubrojiti i čuveni rižoto od plodova mora, koji danas spada u vrhunske specijalitete.

Rižoto s plodovima mora

Sastojci

  • 1 mladi luk
  • 500 ml povrtne juhe
  • 100 ml bijelog vina
  • sol
  • papar
  • 1 mrkva
  • 1 režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 100 g očišćenih repova morskih kozica
  • 200 g riže za rižota
  • 200 g očišćenih dagnji
  • 100 g očišćenih lignji

Priprema

  1. Kod rižota imate slobodu izbora što ćete staviti u svoj jedinstveni miks morske čarolije
  2. Uzmite mrkvu i mladi luk te nasjeckate
  3. Nakon toga dodajte češnjak i lignje i pržite ih na srednje jakoj vatri otprilike 4 minute
  4. Dodajte rižu koju kratko popržite, a nakon otprilike dvije minute dodajte vino i čekajte da riža upije potrebnu tekućinu
  5. Nakon 15-ak minuta dodajte dagnje i kozice, te ih neprekidno polijevajte juhom
  6. Nakon nekog vremena rižoto maknite s vatre i dodajte mu malo maslinovog ulja, soli i papra

Ako ste ljubitelj rižota s morskim plodovima, svakako preporučujemo probati crni rižoto od sipe ili rižoto od liganja jer će vas ovi okusi mediterana zasigurno osvojiti svojim profinjenim aromatičnim okusima.

Foto: Giuseppe Parisi/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

Brze i ukusne čokoladne kocke

Čokolada je postala sinonim za nešto fino i ukusno. Postala je sinonim za namirnicu za koju je skoro svaki drugi čovjek zainteresiran. Iako je davno u naš svijet došla kao gorak okus nečeg novog, zahvaljujući dvojici …

Božićni kuglof

Kuglof je s vremenom postao jedan od onih kolača koji predstavljaju nezaobilazni desert na stolu tijekom blagdana. Možemo slobodno reći kako je postao simbolom raznih svečanosti kada smo htjeli ostaviti dojam koliko na …

cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod …

Prethodna objava: «pizza s tunom Pizza
Sljedeća objava: Meksička kuhinja »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.