• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Crni rižoto od sipe
crni rižoto u tanjuru
Crni rižoto u tanjuru, Foto: kedrov/Shutterstock

Crni rižoto od sipe

Objavljeno: 31.07.2013. Autor: Sanja Štetić

Morski plodovi se smatraju vrhunskim jelom koje možete napraviti i u svom domu. Ne morate odlaziti u restoran, a dovoljno je malo znanja, truda i vremena. Prije nego što počnete spremati sipu dobro je operite i narežite na manje komade. Prilikom čišćenja ne zaboravite izdvojiti crnilo te otopiti u čaši. Trebat će vam za kasnije.

crni rižoto u tanjuru
Crni rižoto u tanjuru, Foto: kedrov/Shutterstock

Na zagrijanom ulju popržite narezani luk te češnjak. Dodajte sipu, papra i soli po želji te pržite nekoliko minuta. Dodajte podjednako vode i vina i kuhajte pola sata. Pred kraj stavite crnilo od sipe i riže te kuhajte dok riža ne bude gotova. Ako stavljate integralnu rižu vodite računa da se ona mora kuhati malo duže. Jelo servirajte kad je gotovo i poslužite ga s parmezanom.

Sastojci:

  • 400 g sipe
  • 150 g riže
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • parmezan
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 češnjak
  • 1 glavica luka

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od naranci

Torta od naranči

Nećete pogriješiti ako iskombinirate voće i desert. Slatko obogaćeno voćem je pravi dobitak, pa tako pokušajte s pripremom torte od naranči. Ova ukusna slatka torta klasik je na proslavama rođendana, godišnjica, blagdana …

rafaelo-kocke

Rafaelo torta

Rafaelo torta raskošna je slastica koju mnogi obožavaju. Omiljena je među djecom, kao i među odraslima. Neodoljivo podsjeća na Raffaello kuglice, odnosno, vrlo mu sličan kolač, Rafaelo kocke. Ono što najviše volimo kod …

frape od jagode

Osvježavajući frape (smoothie) s jagodama

Kad se živa u termometru krene penjati sve više i više, vrijeme je da se rashladite ukusnim međuobrokom ili desertom. Znamo da što je toplije da nam se sve manje preko dana jede topla i masna hrana. Želimo nešto …

Prethodna objava: «biftek preliven umakom Biftek u zelenom papru
Sljedeća objava: Cannelloni punjeni mesom cannelloni punjeni mesom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.