• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Američki klasik: brownies

Američki klasik: brownies

Objavljeno: 23.05.2019. Autor: Maja Zajačko

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije čula za ovaj kolač, a ako kojim slučajem niste, radi se o tradicionalnom američkom kolaču (nedavno smo imali i recept za klasične američke chocolate chip cookies) koji je poprilično jednostavan za napraviti, a da ne govorimo o tome koliko je ukusan i koliko će se vaši gosti i ukućani oduševiti ako se odlučite na pripremu ove slastice.

Danas su brownies primjer jednostavnog kolača kojem ne treba puno vremena za pripremu i koji je zapravo idealan za sve one koji nemaju previše vremena motati se po kuhinji, ali, unatoč tome, vole praviti brze, slatke poslastice za svoje ukućane.

Ovaj kolač zasigurno spada u tu kategoriju i zato vam donosimo recept za klasične brownies te par savjeta kako ih napraviti na što brži i jednostavniji način.

Recept za brownies

Brownie

Sastojci

  • 3 čvrsta jogurta
  • 2 čaše šećera
  • 1 jogurt
  • čaša ulja
  • 3 jogurt čaše brašna
  • 5 žlica kaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g čokolade
  • 1 slatko vrhnje

Čaša kao mjerna jedinica u ovom receptu se odnosi na čašu od jogurta.

Priprema

Potrebno je sve sastojke dobro umutiti nakon čega dobivenu smjesu ulijte u pleh za pečenje koji prije toga podmažite uljem (ili koristite papir za pečenje).

Poravnajte i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180ºC na otprilike 15 minuta (ovisno o jačini pećnice). Ako vam se rub biskvita odvojio od pleha to znači da je pečen ili provjerite starim trikom – čačkalicom ili nožem ubodite u sredinu biskvita i izvucite, ako je nož ili čačkalica suha, biskvit je gotov, a ako je vlažan trebate ga još peći.

Kada izvadite kolač pričekajte da se ohladi nakon čega ga prelijte galzurom od čokolade.

Glazuru je najbolje pripremiti tako da 200 g čokolade za kuhanje otopite u 1 šalici slatkog vrhnja.

Vjerujemo kako će vam se kolač svidjeti i kako ćete uživati, ne samo u njegovom kušanju, nego isto tako i pripremi, jer kad malo bolje pogledate za vrlo kratko vrijeme imate ukusan kolač. Također preporučujemo da probate i zdravu inačicu browniesa naše kolumnistice Ivane ili brownies s tamnom čokoladom. U slast!

Foto: StockSnap/Pixabay; pixel2013/Pixabay

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Pita od sira

Kad spominjemo slastice i brojne kolače te torte, dobro bi bilo spomenuti i one kolače čiji su ljubitelji oduvijek više bile naše mame i bake, nego mi sami. Pritom mislimo na razne kolače od dizanih tijesta, a pod kojim …

Neodoljivo sočna čokoladna torta s jagodama

Torta za po doma... Nije lijepa, nema presjek koji dah oduzima, ali okusom je savršena... Kad ti treba nešto da se počastiš, ovo je idealna torta. Recept za običnu čokoladnu tortu Sastojci za biskvit 25 g …

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

Prethodna objava: «waffle Klasični waffli na malo drugačiji način
Sljedeća objava: Pikantni, ali slatki krumpirići s umakom od grčkog jogurta pikantni batat»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.