• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Brzi čokoladni kolač s tikvicama
čokoladni kolač s tikvicama

Brzi čokoladni kolač s tikvicama

Objavljeno: 11.06.2019. Autor: Irena Gavran

Danas vam donosim recept za najsočniji kolač na planeti. Stvarno je fin, brzo se priprema i preukusan je. Sigurna sam da većinu namirnica već imate u kuhinji pa nemate izgovor da ga ne napravite. Ako volite ovakve suhe kolače, ovaj će vam se jako brzo popeti na ljestvici omiljenih.

Recept za čokoladni kolač s tikvicama

kolač s tikvicama

Suhi sastojci

  • 320g glatkog brašna
  • 50g kakaa
  • 1 žličica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta

Mokri sastojci

  • 3 jaja
  • 200g šećera
  • 150ml ulja
  • 100ml tekućeg jogurta
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 tikvice srednje veličine
  • Po želji ušećerena kora naranče (50ak g) i 100g sitno nasjeckane tamne čokolade

Priprema

  1. Tepsiju za pečenje (30x20cm) obložite papirom za pečenje, a pećnicu upalite na 175ºC.
  2. Suhe sastojke sjedinite u većoj posudi za miješanje.
  3. U drugoj posudi pjenjačom malo izlupajte jaja sa šećerom, a onda dodajte ostale mokre sastojke i miješajte dok se sve ne poveže. Smjesa će biti gusta i teže će se miješati, ali u tom trenutku dodajte tikvice koje ste ogulili i naribali.
  4. Kuhačom ili špatulom dobro promiješajte, dodajte ušećerenu koricu naranče (po želji) i istresite u tepsiju.
  5. Posipajte nasjeckanom čokoladom i stavite peći.

Ja sam u ovakvom kalupu pekla skoro 50 minuta (bude malo deblji, ali samim time i sočniji), s tim da sam provjeravala čačkalicom. Kad je izašla skoro čista, izvadila sam kolač i pustila da se ohladi.

Možete ga raditi i kao muffine ili u kalupu za kruh (mislim da bi bilo i više nego dovoljno za dvije štruce), ali onda provjeravajte češće čačkalicom i pecite vođeni tim testom.

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova …

čokoladna torta bez brašna

Bezglutenska čokoladna torta bez brašna

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

Prethodna objava: «mliječni kruh s češnjakom i peršinom Mliječni kruh s češnjakom i peršinom
Sljedeća objava: Bruschette s rajčicama i tikvicama bruschette»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.