• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Keksi / Američki chocolate chip cookies

Američki chocolate chip cookies

Objavljeno: 27.07.2013. Autor: Maja Zajačko

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i u drugim zemljama. Ukusna kombinacija keksa i komadića čokolade jamči pravi užitak.

Recept za chocolate chip cookies

Sastojci za američke kekse

  • 100 g čokolade u mrvicama
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 600 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 aroma vanilije
  • 60 ml mlijeka
  • 400 g maslaca

Priprema

Postupak pripreme nije kompliciran, a ono što trebate napraviti je prvo u zdjeli pomiješati mlijeko, dodati jedno jaje, aromu vanilije i sve dobro izmiješati pjenjačom.

U omekšani maslac dodajte dodati šećer i sve izmiksajte mikserom kako bi se dobila savršena smjesa bez grudica. Polagano smanjujte brzinu na mikseru i dodajete smjesu s jajima, mlijekom i vanilijom i opet sve pomiješate.

Dodajte prašak za pecivo i brašno te čokoladne mrvice.

Kada je smjesa gotova, možete rukama “kidati” komadiće tijesta i slagati na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje ili razvaljati i izrezati okrugle oblike ili raditi kuglice u rukama, pa zatim slagati na pleh. Imajte na umu da ostavite dovoljan razmak između njih jer će se keksići “raširiti”.

Pećnicu zagrijte na 190°C, a vrijeme potrebno da se ispeku je oko 15-ak minuta (ovisno o jačini pećnice) s tim da se preporučuje povremeno provjeravanje kako vam keksi ne bi zagorili.

Kada su gotovi ostavite ih da se ohlade i poslužite.

Ako ne smijete (ili ne želite) konzumirati jaja i mlijeko, svakako preporučujemo veganske chocolate chip cookies po receptu naše kolumnistice Nataše. U slast!

Foto: Lisa Fotios/Pixabay; Suzy Hazelwood/Pexels; ponce_photography/Pixabay; Tina Nord/Pexels

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Keksi

Želite se zasladiti?

Šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom

Recept za malo drugačije palačinke za koji sam siguran da će vam se svidjeti. Količine začina slobodno prilagodite sebi i svom ukusu. Recept za šrilankanske palačinke s kurkumom i kokosom Sastojci za palačinke: …

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

Puslice

Okus djetinjstva: Puslice

Ima li išta slađe nego kada u usta stavimo slatku puslicu, oku privlačnu, hrskavu i zamamnu slasticu koja se u dodiru s nepcem topi, očara nam okusne pupoljke i nestane u sekundi, kao da je iz mašte pobjegla. Priprema …

Prethodna objava: « Grčka salata
Sljedeća objava: Caprese salata, ukusno i osvježavajuće jelo rajčica i mozzarella»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.