Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za vas!
Predivan završetak jednog svečanog obroka, prozračan i lagan prožet divnim osvježavajućim aromama limuna!
Recept za topli kolač od limuna
Sastojci:
- 2 žlice maslaca sobne temperature
- 200 g šećera
- 3 jaja
- prstohvat soli
- žlica naribane kora limuna
- 30 g brašna
- 200 ml mlijeka
- sok od 3 limuna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Od ukupne količine odvojiti 2 žlice šećera koje dodajte bjelanjcima i napravite čvrsti snijeg
- Ostatak šećera i maslac izradite s mikserom
- Dodajte smjesi postepeno žumanjke i na kraju limunovu koricu
- Mlijeko i sok od limuna pomiješajte te dodajte smjesi, pa zatim brašno
- Na samom kraju žlicu po žlicu umiješajte snijeg od bjelanjaka
- Smjesu istresite u male posudice (6 kom) i sve stavite u dublji lim za pečenje te nalijte oko posudica vruću vodu tako da seže do pola posudice u visinu
- Kolač pecite na 180°C oko 30 minuta tj. da dobije zlatnu koricu, ali ostane još uvijek u sredini mekan
- Obilno ga posipajte šećerom u prahu i uživajte u prekrasnoj aromi limuna
P.S. Iako se servira još topao, meni osobno je vrlo ukusan rashlađen, a vi prosudite sami!
Servus i u slast 🙂

Zovem se Lidija Osmak i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka! Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i odškrinula vrata čarobnog svijeta slastica. Međutim, prva snimljena fotografija, prvi recept koji sam upravo ja napisala te neponovljiv osjećaj zadovoljstva su razlozi zašto sam još uvijek tu. Sve ovo za mene je predivna avantura puna divnih iskustava koja mi je užitak dijeliti s vama!